Εφημερίδα Κοινωνική

Κάτοικοι & επισκέπτες των νησιών του Αργοσαρωνικού έλαβαν sms «προειδοποίησης» -Τι λέει ο Δήμαρχος Πόρου για τα κρούσματα

 Breaking News

Κάτοικοι & επισκέπτες των νησιών του Αργοσαρωνικού έλαβαν sms «προειδοποίησης» -Τι λέει ο Δήμαρχος Πόρου για τα κρούσματα
07 Αυγούστου 2020

Κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών του Αργοσαρωνικού έλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής (7/08) στα κινητά τους επείγουσα ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού στον Πόρο.

Tο μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

«Επείγουσα ειδοποίηση

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 07-08-2020 18:00.

Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στον Πόρο. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς.

Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας».

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

«Δεν είναι πληγή για τον τουρισμό τα μέτρα, αλλά οικονομική καταστροφή», τονίζει μιλώντας στο GRTimes.gr ο δήμαρχος του Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης σημειώνει ότι πρόκειται για το πρώτο νησί στην Ελλάδα που βρίσκεται αντιμέτωπο με τέτοια μέτρα σε μια τόσο ιδιαίτερη, μάλιστα, χρονιά, που πλήττεται σφοδρά ο τουρισμός. «Γι’ αυτόν τον λόγο κρίνεται επιβεβλημένη η στήριξη της πολιτείας, ούτως ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η οικονομική ζημιά, που είναι τεράστια», τονίζει στο GRTimes.gr.

Οπως εξήγησε ο δήμαρχος του Πόρου, μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν υπάρχουν ακυρώσεις και κόσμος που αποχωρεί από το νησί, την ώρα που το Σαββατοκύριακο υπήρξε πληρότητα στο 95%.

Παράλληλα, ο κ. Δημητριάδης καταγγέλλει ότι το προηγούμενο διάστημα δεν γίνονταν αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα, κάτι το οποίο ζητούσε η δημοτική αρχή του νησιού.

«Υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχε πλήρης απουσία ελέγχων από τη μεριά της αστυνομίας. Ο βαθμός χαλαρότητας στα μέτρα καθορίζεται κυρίως από τη στάση της αστυνομίας και ήταν εμφανές πως υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή για να μη γίνονται έλεγχοι», καταγγέλλει ο δήμαρχος Πόρου.

«Τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την Πολιτική Προστασία, εφόσον είναι έτσι η κατάσταση, είναι αναγκαία, δεν είναι αφόρητα, καθώς δεν υφίσταται lockdown, και δίνουν σίγουρα το στίγμα σε όλο τον κόσμο να προσέχει. Πλέον, είναι σίγουρο πως θα περιοριστεί αυτό που υπήρχε και σε 10 μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί στην Ελλάδα από κορωνοϊό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

Παρέμβαση βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων Χρ. Μπουτσικάκη

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, για την αναζήτηση τυχόν παραλείψεων και ευθυνών σχετικά με τη συχνότητα, ένταση και αποδοτικότητα των ελέγχων στον Πόρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Δεδομένου του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί, ο κ. Μπουτσικάκης θέτει υπόψη των Υπουργών ότι ο Δήμαρχος Πόρου είχε κατ’ επανάληψη επισημάνει, με αλλεπάλληλη αλληλογραφία από τριμήνου προς το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, την ανάγκη διενέργειας των απαιτούμενων ελέγχων και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ για την αποτροπή περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, κάνοντας συγχρόνως λόγο για χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων, παράλειψη ουσιαστικών ελέγχων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Όπως ειδικότερα επισημαίνει ο Βουλευτής, σε αντίθεση με το Δήμο Πόρου, ο οποίος, μολονότι δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία, άσκησε τους απαιτούμενους ελέγχους και επέβαλε κυρώσεις στο πλαίσιο των καθηκόντων του, οι όποιοι σποραδικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές περιορίστηκαν σε αγορανομικές και υγειονομικές παραβάσεις, παραλείποντας να γνωστοποιήσουν στο Δήμο τυχόν άλλες παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Για τους λόγους αυτούς, ο Βουλευτής ζητεί να ενημερωθεί αναλυτικά για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι Αστυνομικές Αρχές ώστε να αποφευχθεί αυτή η αρνητική και ζημιογόνος εξέλιξη για την τοπική κοινωνία και, εφόσον διαπιστωθεί παράλειψη άσκησης των κατά νόμων αρμοδιοτήτων τους, να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ευθύνες.

Τέλος, ο Βουλευτής ζητεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή νέων κρουσμάτων στο νησί.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ