Εφημερίδα Κοινωνική

Φωτεινή Μπακαδήμα: Μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί για τη Β’ Πειραιά και όλη τη χώρα

Φωτεινή Μπακαδήμα: Μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί για τη Β’ Πειραιά και όλη τη χώρα
26 Αυγούστου 2020

Σε δήλωσή της η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, τονίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: Η κυβέρνηση συνεχίζει να σκύβει το κεφάλι στα συμφέροντα της εγχώριας ολιγαρχίας, με τελευταίο παράδειγμα τη θετική εισήγηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο στην Oil One και τον κ Μελισσανίδη για να ρίχνει, σε έκτακτες περιστάσεις, επεξεργασμένα υγρά απόβλητα προς τη θαλάσσια περιοχή της λιμενικής ζώνης.

Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που οι κάτοικοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας διαμαρτύρονται και ζητούν στήριξη ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή τα καζάνια του θανάτου που τους πνίγουν καθημερινά με βενζόλιο κι άλλες καρκινογόνες οσμηρές και μη ενώσεις, η ΝΔ επιλέγει το πλευρό που θέλει να σταθεί ή που έχει συμφέρον να σταθεί. Από την άλλη πλευρά, τα κροκοδείλια δάκρυα της αντιπολίτευσης μοιάζουν το λιγότερο υποκριτικά, μιας και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, ούτε να βγάλει εκτός κάδρου ευθυνών την προηγούμενη κυβέρνηση που, όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά με δικό της νόμο εγκρίθηκε η αύξηση των ετών λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης στην περιοχή από τα 12 χρόνια στα 20, με το διαβόητο άρθρο 70.

Οι κάτοικοι καθημερινά βιώνουν μια τραγική κατάσταση και περιμένουν έμπρακτη βοήθεια και λύσεις, βοήθεια που δεν θα έρθει από εκείνους που έμπρακτα έχουν δείξει την υπακοή τους στην εγχώρια και μη παρασιτική ολιγαρχία. Είναι μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί για το καλό των πολιτών όχι μόνο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, όχι μόνο της Β’ Πειραιά, αλλά ολόκληρης της χώρας.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ