Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2020: Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2020: Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ
09 Ιουλίου 2020

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά, στην after Covid-19 εποχή, διοργάνωσε η Ο.Ε. της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και ο Πρόεδρος και Ιδρυτής κ. Δημήτρης Μουζακίτης, την Δευτέρα 29 Ιουνίου στον δροσερό Κήπο του Θεάτρου Χυτήριο. Μια τελετή, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, αφιερωμένη στη μνήμη του συνθέτη Γιάννη Σπανού.

Η Α.Ε.Β.Τ φέτος γιορτάζει 40 έτη από την ίδρυση των Θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων.

Οι «Προσωπικότητες», ένας θεσμός πλέον που εδώ και αρκετά χρόνια, από το 2008, τιμά και επιβραβεύει ανθρώπους σημαντικούς για την προσφορά τους σε ποικίλους τομείς της χώρας, αποτέλεσαν την πρώτη επίσημη εκδήλωση και απονομή παγκοσμίως σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη, τη στιγμή που όλες οι λοιπές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν οριστικά λόγω της υγειονομικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες με αφορμή τον ιό Covid-19.

2

 

 

 

 

 

 

Στη βραδιά, τηρήθηκαν όλες οι απαιτούμενες αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας. Η επιλογή της Ακαδημίας για την πραγματοποίηση της απονομής στον Κήπο του Θεάτρου Χυτήριο, έναν ανοιχτό καλλιτεχνικό χώρο στην καρδιά της Αθήνας, απεδείχθη η πιο σωστή, τόσο για την επιτρεπόμενη χωρητικότητα, την τήρηση των μέτρων αυτών, όσο και για τη θερινή περίοδο που διανύουμε.

Δέκα προσωπικότητες που ξεχώρισαν – συν ένα Κρυφό Βραβείο – για την ατομική τους προσφορά στον τομέα που εκπροσωπεί έκαστος, αλλά ταυτόχρονα και για τη συλλογική τους προσφορά, τόσο σε αυτό τον τομέα όσο και στην χώρα μας και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

3

 

 

 

 

 

 

Τα τιμώμενα πρόσωπα που βράβευσε η Α.Ε.Β.Τ:

 Νένα Βενετσάνου / Βραβείο Μουσικής

 Ηλίας Μπενέτος / Βραβείο Προσωπικότητα ’19 – ‘20

 Dr. Έφη Ρομποτή / Βραβείο Έρευνας – Ιατρικής

 Βούλα Κοζομπόλη / Βραβείο Αθλητισμού

 Βασίλης Σαβράμης – ΣΑΒΡΑΜΗΣ & ΣΙΑ ΕΠΕ / Βραβείο Επιχειρήσεως

 Βίκυ Μπαφατάκη / Βραβείο Δημοσιογραφίας – Επικοινωνίας

 Ντέπυ Γκολεμά / Βραβείο Τηλεόρασης

 Αλέξανδρος Ρήγας / Βραβείο Θεάτρου

 Δημήτριος Κατσίκης / Βραβείο Ζωγραφικής – Γλυπτικής – Κατασκευής

 Άγγελος Κότιος / Βραβείο Παιδείας

- Κρυφό Βραβείο : Ραφαέλα Πλαστήρα / Star Hellas 2019

Στον κατάμεστο Κήπο, βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τη βραδιά προσωπικότητες από την πολιτική σκηνή της χώρας, από τον καλλιτεχνικό χώρο, άνθρωποι του πολιτισμού, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από την Περιφέρεια και το εξωτερικό, αλλά και απλοί πολίτες που θαυμάζουν τα πρόσωπα που τιμήθηκαν και αγαπούν την τέχνη.

5

 

 

 

 

 

 

Ενδεικτικά παρευρέθησαν:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Δημόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Πρόεδρος ΟΠΑΝ κ. Ιωσήφ Βουράκης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικού Τομέα Δήμου Πειραιά κα. Αθηνά Γλύκα, η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά κα. Αλέκα Τουμαζάτου, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πειραιά κα Σίσσυ Αλιγιζάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος και τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Κώστας Αναστόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Μεθάνων κ. Παναγιώτης Λάμπρου, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, ο Πρόεδρος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κ. Γιάννης Μαρωνίτης, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Ιονιδίου κ. Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, η Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών κα. Λίνα Βέργη κ.α.

6

 

 

 

 

 

 

 

Από την χώρο του θεάματος:

Ο τραγουδιστής Γιάννης Πετρόπουλος, ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Νταίζη Λεμπέση και η Νινέττα Λεμπέση, η συγγραφέας Τάνια Χαροκόπου, ο συγγραφέας Γιώργος Α. Χριστοδούλου, η ηθοποιός Γιάννα Σταυράκη, ο σχεδιαστής μόδας Θοδωρής Τρανούλης – Οικογένεια Οίκου Τρανούλη, η τραγουδίστρια Άρτεμις Ματαφιά, ο Πρόεδρος του Radio Terranova Θανάσης Ηλιόπουλος, η ηθοποιός Πωλίνα Γκιωνάκη, ο Ζαχαριας Ρόχας, η Τζωην Μιχαηλιδη,ο Μανωλης Ιονας, η Γιαννα Σταυρακη, ο Ανδροκλης Δελιολανης, η Βάσια Παναγοπουλου,κ.α.

Τους εκλεκτούς καλεσμένους και τους βραβευθέντες υποδέχτηκε στην είσοδο του θεάτρου ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Μουζακίτης, μαζί με τους συνεργάτες του, την Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων, ηθοποιό Κατερίνα Ζαχαριουδάκη,τον Ζήση Παπαϊωάννου και τον Γενικό Διευθυντή του γραφειου προεδρου Πέτρο Βιολάκη.

Την απονομή παρουσίασε η ηθοποιός Φιλίτσα Καλογεράκου φορώντας βραδινές δημιουργίες των καταστημάτων Andrianopoulos Fashion Stores, ενώ τα βραβεία έφερε επί σκηνής ο ηθοποιός και συνεργάτης της Ακαδημίας Ζήσης Παπαϊωάννου.

Η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης ευχαριστεί θερμά την ηθοποιό κα Βάσια Παναγοπούλου για την ευγενική παραχώρηση του Θεάτρου «Χυτήριο» καθώς και την περιφέρεια Αττικής που βοηθείσαι και έθεσε την εκδήλωση υπό την Αιγίδα της.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος κ. Μουζακίτης, ο Ο.Ε και τα μέλη της Ακαδημίας ανανέωσαν το ραντεβού των «Προσωπικοτήτων» για το 2021 αλλά και τα Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία τον προσεχή χειμώνα.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ