Εφημερίδα Κοινωνική

Ο ύμνος του Ολυμπιακού για κλασικές κιθάρες από το PIRAEUS GUITAR TRIO

Ο ύμνος του Ολυμπιακού για κλασικές κιθάρες από το PIRAEUS GUITAR TRIO
28 Ιουλίου 2020

Τον «Ύμνο του Θρύλου» -Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς, ερμηνεύει το καταξιωμένο κιθαριστικό σύνολο Piraeus Guitar Trio, σε μία διασκευή για κλασικές κιθάρες του φημισμένου σολίστ και καθηγητή Βασίλη Μαστοράκη. Η μουσική σύνθεση είναι του Σπύρου Βαλσαμάκη και ο συμβολισμός αυτής της διαφορετικής μουσικής προσέγγισης είναι η σύνδεση του πολιτισμού με τον αθλητισμό μέσω της κλασικής κιθάρας, του πιο ίσως λαϊκού οργάνου από τα λεγόμενα κλασικά, τιμώντας έτσι έναν από τους λαοφιλέστερους αθλητικούς συλλόγους της Ελλάδος καθώς και Παγκοσμίως.

To Piraeus Guitar Trio, είναι ένα από τα κύρια σύνολα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και αποτελείται από τους νεαρούς πολυβραβευμένους κιθαριστές, Γιώργο Γκόλγκαρη & Ηλία Μαστοράκη, οι οποίοι έχουν συμπράξει ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, αλλά και τον Στέλιο Γκόλγκαρη διεθνούς φήμης σολίστ με αποκλειστικό συμβόλαιο στην Sony Classical – BMG! Μεταξύ άλλων διακρίσεων, το Piraeus Guitar Trio έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας: Πειραιά, Κρήτης, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου – Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων, καθώς και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.

Έχει εμφανιστεί επίσης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στην Λευκωσία της Κύπρου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στην Ελληνική Τηλεόραση, ενώ τα μέλη του έχουν συμπράξει με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο. Η εφημερίδα μας εύχεται νεότερες επιτυχίες που βεβαίως, θα προβάλουμε!

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ