Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού στην Καβάλα με θύματα καρκινοπαθείς

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού στην Καβάλα με θύματα καρκινοπαθείς
07 Ιουλίου 2020

Άλλη μια υπόθεση με ψευτογιατρό που εκμεταλλευόταν τον ανθρώπινο πόνο μοιράζοντας φρούδες ελπίδες για «νίκες» κατά του καρκίνου σε ασθενείς και οικείους τους, βγήκε στο προσκήνιο. Πρόκειται για μία γυναίκα, που εμφανιζόταν ως ιατροδικαστής και εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως καρκινοπαθείς. Η υπόθεση έφτασε σήμερα στο εδώλιο εκεί που η δράστις καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας.

Πρόκειται για μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που εμφανίζονταν ως ιατροδικαστής και γιατρός- εξωτερική συνεργάτης, του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ωστόσο, με την απόφαση του δικαστηρίου, η έφεση που άσκησε, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η γυναίκα πλησίαζε ανυποψίαστους ασθενείς που έπασχαν από διάφορες μορφές καρκίνου και είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και τους υποσχόταν ότι μπορεί να τους προμηθεύσει ειδικά χάπια και ιατρικά βοηθήματα για την πάθησή τους που τα έφερνε αποκλειστικά από το εξωτερικό για τους ίδιους, αποσπώντας έτσι διάφορα χρηματικά ποσά.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από την καταγγελία μιας γυναίκας από το Ερατεινό του Δήμου Νέστου στην Καβάλα, που έπασχε από καρκίνο, στην οποία η κατηγορούμενη είχε υποσχεθεί ειδικό κοκτέιλ φαρμάκων χημειοθεραπείας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ