Εφημερίδα Κοινωνική

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά: «Εκπαίδευση στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Τουριστικών Επιχειρήσεων» – Ένα σημαντικό ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο με επίκεντρο τα νησιά του Αργοσαρωνικού

 Breaking News

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά: «Εκπαίδευση στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Τουριστικών Επιχειρήσεων» – Ένα σημαντικό ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο με επίκεντρο τα νησιά του Αργοσαρωνικού
03 Ιουλίου 2020

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά (Ε.Ε.Π.) για τη «Δωρεάν Εκπαίδευση Τουριστικών Επιχειρήσεων στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα», με επίκεντρο τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στον Αργοσαρωνικό.

Μια κίνηση ιδιαίτερα σημαντική, ιδίως τις μέρες που διανύουμε και με στόχο να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας και να συνεχίσουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού να αποτελούν ασφαλή προορισμό για όλους.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στον COVID-19 και εγκρίθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), είναι απαραίτητο να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι των τουριστικών επιχειρήσεων στο πεδίο αρμοδιοτήτων τους, ενώ παράλληλα η διοίκηση/ διεύθυνση των επιχειρήσεων αναπτύσσει σχέδιο δράσης και επιμέρους πρωτόκολλα για κάθε τμήμα των καταλυμάτων.

Περιγραφή Προγράμματος

Το σεμινάριο διάρκειας 3 ωρών, απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους τουριστικών καταλυμάτων, ώστε να είναι σε θέση να τηρούν ορθά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον τρόπο διαχείρισης κρουσμάτων COVID-19. Βάσει της ΚΥΑ με αρ. πρωτ. 1881/29-5-2020, δύναται αρχικά να εκπαιδευτεί μόνο ένας συντονιστής

-Ανά τμήμα (για καταλύματα άνω των 50 δωματίων) ή

-Ανά κατάλυμα (για καταλύματα κάτω των 50 δωματίων)

και στη συνέχεια αυτός να εκπαιδεύσει το υπόλοιπο προσωπικό.

Η μέθοδος εκπαίδευσης είναι: Σύγχρονη και Ασύγχρονη τηλεκατάρτιση (e-learning) οπότε κάθε εκπαιδευόμενος/η θα συνδεθεί μέσω Η/Υ & internet, από τον χώρο του.

Η εκπαίδευση από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά περιλαμβάνει ενδεικτικά τις παρακάτω ενότητες:

-Τις πηγές και τους τρόπους μετάδοσης του ιού

-Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του ξενοδοχείου και των ίδιων των πελατών

-Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωσης ασθένειας από το προσωπικό

-Μεθόδους και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας

-Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών

-Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού αναφορικά με επιμελή και τακτικό πλύσιμο χεριών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, μύτη και στόμα και υγιεινή της αναπνοής

-Διατήρηση αρχείων εκπαίδευσης και τεκμηρίωσης της πρόσληψης για κάθε εργαζόμενο

Μετά την εκπαίδευση και σύμφωνα με το σχέδιο δράσης κάθε επιχείρησης, θα αποτυπώνεται ότι το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο στην τήρηση του πρωτοκόλλου, με αναφορά των στοιχείων των εκπαιδευομένων, της διάρκειας και του τρόπου εκπαίδευσης. Θα παραδοθεί από τον εκπαιδευτικό φορέα, βεβαίωση παρακολούθησης σε κάθε εκπαιδευόμενο/η, μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Mε την ολοκλήρωση της εγγραφής θα σας αποσταλεί email με τα αναλυτικά στοιχεία για τις διαδικασίες σύνδεσης και παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ε.Ε.Π.

Δημήτρης Συξέρης

«Είναι σημαντικό ο Αργοσαρωνικός να συνεχίσει να αποτελεί έναν όμορφο και ασφαλή προορισμό για όλους μας!»

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ μίλησε με τον κ. Συξέρη Δημήτρη υπεύθυνο συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων του Ε.Ε.Π. –οικονομικό επόπτη ΕΟΑΕΝ, πρόεδρο Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, ο οποίος μας μίλησε για το ενδιαφέρον αυτό ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο, που υλοποιεί η διοίκηση του Ε.Ε.Π. υπό την προεδρεία του κ. Γιάννη Βουτσινά. Όπως μας τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό, οι επιχειρηματίες του Τουρισμού και το προσωπικό των επιχειρήσεων να είναι ενήμερο ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον τρόπο διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων, με βάσει όσα αναφέρει η τελευταία ΚΥΑ. Αυτό θα βοηθήσει στην πράξη να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας και ο Αργοσαρωνικός να συνεχίσει να αποτελεί έναν όμορφο και ασφαλή προορισμό για όλους μας!

Ο ίδιος καλεί τους ενδιαφερόμενους, να κάνουν την εγγραφή τους στο σεμινάριο να ενημερωθούν εξ’ αποστάσεως και χωρίς ταλαιπωρία για τις υποχρεώσεις τους, ενώ όπως μας είπε, στο τέλος, θα λάβουν και σχετικές βεβαιώσεις – πιστοποιήσεις παρακολούθησης, τις οποίες μπορούν να διατηρούν σε εμφανές σημείο στις επιχειρήσεις τους, καθώς είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν και οι πελάτες ότι η δομή που επισκέπτονται είναι ενημερωμένη και λειτουργεί με ασφάλεια, τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ