Εφημερίδα Κοινωνική

Εορτή Πολιούχου Δραπετσώνας

Εορτή Πολιούχου Δραπετσώνας
27 Ιουλίου 2020

Κάθε χρόνο η εκκλησία της Ελλάδος στις 27 Ιουλίου, εορτάζει τον Άγιο Παντελεήμονα. Στην περιοχή μας εόρτασε τον Πολιούχο της η πόλη της Δραπετσώνας. Ο ενοριακός ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα Δραπετσώνας τέλεσε όρθρο και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Το απόγευμα τελέστηκε μεθεόρτιος εσπερινός προς τον Άγιο Παντελεήμονα. Την παραμονή της εορτής Κυριακή 26 Ιουλίου τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ και αμέσως μετά έγινε περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγ. Παντελεήμονα από τιμητικό άγημα του Λιμενικού Σώματος και εθελοντών του Ελληνικού ερυθρού Σταυρού, υπό την συνοδεία δύο φιλαρμονικών του Δ. Πειραιά και του Λιμενικού.

Μεταξύ των πολλών πιστών που παρευρέθησαν στην λιτάνευση της εικόνας διακρίναμε: τους βουλευτές: Δημήτρη Μαρκόπουλο και Ιωάννη Τραγάκη, τον δήμαρχο της πόλεως Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, τον εκπρόσωπο του αρχηγού του Λ.Σ. αντιπλοίαρχο Νικόλαο Ακουμιανάκη, τους Δημοτικούς Συμβούλους: Παναγιώτη Διαλυνάκη, Παντελή Καμμά, Μηλτιάδη Θεόδωτο, Κωνσταντίνο Αλεξίου, Βασίλη Τσίγκερη και Ματίνα Δριτσάκο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Μιχάλη Τσιφάκη, του διοικητή Τροχαίας Κορυδαλλού Φώτη Νικολάκη, τους Δημοσιογράφους: Δημήτρη Κρητικό και Δημήτρη Αλφιέρη, καθώς και τους: Τάσο Μπούχλα, Γιάννη Ηλία και Κώστα Σταυρόπουλο, κ.α.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ