Εφημερίδα Κοινωνική

«Έφυγε» ξαφνικά ο πρόεδρος των Λιμενεργατών του ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου

 Breaking News

«Έφυγε» ξαφνικά ο πρόεδρος των Λιμενεργατών του ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου
09 Ιουλίου 2020

Φτωχότερο είναι από σήμερα (Πέμπτη) το συνδικαλιστικό κίνημα, οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, και το λιμάνι του Πειραιά, μετά τον ξαφνικό θάνατο, μόλις στα 56 του χρόνια, του προέδρου της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ Νίκου Γεωργίου.

Πρόεδρος των Λιμενεργατών του ΟΛΠ από το 2010, μάχιμος συνδικαλιστής από το 1994, πρωτεργάτης στην ίδρυση και διαμόρφωση του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC-International Dockworkers’ Council), μάχιμος συνδικαλιστής και αγωνιστής για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μέχρι το τέλος. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα γίνει η πολιτική κηδεία του στο Α Νεκροταφείο Αθηνών

Η ανακοίνωση από την Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ

 Οι συνάδελφοί του τον αποχαιρετούν με την πιο κάτω ανακοίνωση:

Θρηνούμε για την πρόωρη απώλεια ενός εξαιρετικού συναδέλφου που ηγήθηκε της Ένωσης μας από το 2010. Ο Νίκος αγαπούσε το λιμάνι και τη δουλειά του, ζούσε και ανέπνεε μέσα από αυτό ενώ ήταν παρών και στις δύσκολες και στις ευχάριστες στιγμές. Η παρουσία του ήταν καταλυτική για την Ένωση μας ήδη από το 1994 που εκλέχθηκε πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, το 2004 όταν εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας και από το 2010 όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου.

Μέσα από τη συλλογική του δράση έδινε πάντα το παράδειγμα και ήταν από εκείνη τη στόφα των ανθρώπων που εμπνέουν σεβασμό και μαχητικότητα. Τα τελευταία χρόνια όλοι εμείς οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ δώσαμε μαζί του πολλούς, δύσκολους και έντιμους αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου λιμανιού και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο Νίκος όλα του τα χρόνια ήταν ένας κοινωνικός αγωνιστής που πάλευε για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς ανισότητες. Τον αποχαιρετούμε το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 11πμ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών με πολιτική κηδεία. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, όσοι επιθυμούν, αντί στεφάνων μπορούν να καταθέσουν χρήματα στο Σπίτι του Αγωνιστή στην Τράπεζα Πειραιώς Αρ. ΙΒΑΝ GR0901720230005023048023175 ή στην Εθνική Τράπεζα Αρ. ΙΒΑΝ GR4001100400000004076801473.

Η ανακοίνωση από τα τμήματα Εργατικής Πολιτικής και Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Μάχιμος συνδικαλιστής από το 1994 όταν πρωτοεκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Έδινε κάθε μέρα το παρών στη δουλειά και στους αγώνες των λιμενεργατών τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σε τοπικό επίπεδο αγωνίστηκε για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά και για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των λιμενεργατών.

Την δεκαετία του ‘90 με αφορμή τους αγώνες συμπαράστασης των απολυμένων λιμενεργατών του Λίβερπουλ πρωτοστάτησε μαζί με άλλους λιμενεργάτες συνδικαλιστές από άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια στην ίδρυση και διαμόρφωση του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC-International Dockworkers’ Council).
Αγωνίστηκε για την αποτροπή της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στα ευρωπαϊκά λιμάνια και συνέβαλε στον συντονισμό και τελικά στην πραγματοποίηση κοινών κινητοποιήσεων  σε όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια. Πολιτικοποιημένος και ενταγμένος στο κομμουνιστικό κίνημα ήδη από τα μαθητικά του χρόνια παρέμεινε μέχρι το τέλος δραστήριος σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.Σε τοπικό επίπεδο ενδιαφέρονταν για την επίδραση του λιμανιού στην πόλη και την αρμονική συνύπαρξη και των δύο.

Δραστηριοποιήθηκε για κάποια χρόνια στην δημοτική κίνηση Λιμάνι της Αγωνίας και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Τμήματος Ναυτιλίας.Συμμετείχε στα κινήματα ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση όπως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.  Ευαίσθητος στους δίκαιους αγώνες άλλων λαών στήριξε με ενεργό τρόπο και με προσωπική εργασία πρωτοβουλίες όπως  Ενα Καράβι για τη Γάζα που στόχο είχε το σπάσιμο του αποκλεισμο της Λωρίδας της Γάζας από τη θάλασσα.
Ανήσυχο πνεύμα, αλτρουιστής και μαχητικός συνδικαλιστής πάλευε για κοινωνική δικαιοσύνη και χειραφέτηση. Πάντα πιστός στις συλλογικές διαδικασίες, στο διάλογο και ηγετική μορφή μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα το 2004 και αργότερα το 2010 του Προέδρου στην Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Όλοι οι συνάδελφοι του αλλά και όσοι τον γνώρισαν, εκτιμούσαν την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το πάθος του για την υπεράσπιση του δίκιου. Ένας άξιος, εργατικός, ανιδιοτελής και μαχητικός λιμενεργάτης που έδινε τα πάντα για τον κοινό σκοπό.
Θα τον αποχαιρετίσουν η οικογένεια του, οι φίλοι του και οι συνάδελφοι του το Σάββατο 10/7 στις 11πμ στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών μετά από επιθυμία του ίδιου και των οικείων του με πολιτική κηδεία».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ