Εφημερίδα Κοινωνική

Διεθνές Προγράμματος Πρόληψης Πνιγμών «Τσάρλι ο διασώστης» εμπνευσμένο από το Baywatch

Διεθνές Προγράμματος Πρόληψης Πνιγμών «Τσάρλι ο διασώστης» εμπνευσμένο από το Baywatch
14 Ιουλίου 2020

Ελλάδα 1.6.2020. Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος υλοποιεί το εγκεκριμένο από διεθνείς οργανισμούς και εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα του Baywatch, πρόγραμμα πρόληψης πνιγμών «Τσάρλι ο διασώστης».

To 1997, ο νεαρός Charlie Hayes, ζήτησε από την μαμά του να τον πάει στα γυρίσματα της #1 παγκοσμίως τηλεοπτικής σειράς Baywatch. Ήταν η τελευταία του ευχή. Είχε καρκίνο τελικού σταδίου. Η ευχή έγινε πράξη. Συνάντησε τον θρυλικό δημιουργό, σκηνοθέτη και παραγωγό, Greg Bonann. H αγάπη που έλαβε από τον Greg, τους ηθοποιούς, και την σεναριογράφο Tai Collins, επιμήκυνε την ζωή του.

Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόληψης πνιγμών «Τσάρλι ο διασώστης» εμπνεύστηκε από αυτή την συγκινητική ιστορία. Θυμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων ασφάλειας προσφέροντας γνώσεις κολύμβησης, ανάνηψης, επιβίωσης, εφαρμοσμένης και αθλητικής ναυαγοσωστικής με διαθεματικότητα και παιγνιώδη μορφή. Οι αναγνώστες λαμβάνουν Βεβαίωση Επίτευξης. Διανέμεται δωρεάν για να ενισχύσει κάθε οργανισμό που προσπαθεί να κάνει τον πλανήτη ασφαλή. Διατίθεται εδώ (sportlifesaving.blogspot.com).

Ο Βοnann δήλωσε: «Στάθη, εμπνεύστηκες και συνδύασες τη ζωή μου με φαντασία. Και ο Νίκος Κουρεμένος έδωσε ζωή στο κείμενο εικονογραφώντας με υπέροχο τρόπο πολλούς από τους χαρακτήρες του Baywatch. Ένιωσα φανταστικά όταν είδα τους Hasselhoff, Anderson, Newman, Paul, Collins και εμένα να πρωταγωνιστούμε ξανά, αυτή τη φορά σε ένα παιδικό βιβλίο! Το να βοηθήσω τα παιδιά είναι εξίσου σημαντικό με το να κάνω μια επιτυχημένη εκπομπή. Βασικά, είναι πιο σημαντικό. Οι εκπομπές περνάνε και φεύγουν, αλλά το να βοηθήσεις ένα παιδί να έχει μια καλύτερη ζωή διαρκεί παντοτινά. Είχα οραματιστεί ένα διεθνές πρόγραμμα Εκμάθησης Κολύμβησης. «Ο Τσάρλι ο Διασώστης» αποτελεί μια ευγενή εκδοχή του οράματός μου μέσω της πνευματικής ‘ανάστασης’ του Τσάρλι.»

Ο 2 φορές βραβευμένος στο Hall of Fame δημιουργός του προγράμματος, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, Στέλεχος του ΕΟΔΥ, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής του ΤΕΦΑΑ -ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, είπε: «Η εκπαίδευση είναι ο καλύτερος τρόπος για την μείωση των τραυματισμών. Αυτό το πρόγραμμα υπηρετεί ένα ανώτερο σκοπό και ένα προσωπικό χρέος. Ευχαριστώ συνεργάτες, οργανισμούς, αξιολογητές, τον Greg και την Tai που με εμπιστεύτηκαν και όσους το υλοποιήσουν. Ο πνιγμός είναι πολυπαραγοντικό πρόβλημα. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τον μειώσουμε.»

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από τους οργανισμούς Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, International Swimming Hall of Fame, International Life Saving Federation, Royal Life Saving Society Commonwealth, International Federation of Swimming Teachers” Association, A Chance for Children Foundation, World Open Water Swimming Association και International Water Safety Foundation που δραστηριοποιούνται σε 113 χώρες. Τα κείμενα «ζωντάνεψε» ο ταλαντούχος εικονογράφος Νίκος Κουρεμένος.

charlie


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ