Εφημερίδα Κοινωνική

Αγία Σοφία: Ζωντανή εικόνα λίγο πριν την πρώτη μουσουλμανική προσευχή

 Breaking News

Αγία Σοφία: Ζωντανή εικόνα λίγο πριν την πρώτη μουσουλμανική προσευχή
24 Ιουλίου 2020

Πλήθος κόσμου συρρέει ήδη στην Αγία Σοφία, από νωρίς το πρωί, καθώς σε λίγη ώρα αναμένεται να γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή, μετά από 86 χρόνια, και όλη η φιέστα που έχει ετοιμάσει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για να πανηγυρίσει τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) της Κωνσταντινούπολης Αλί Ερμπάς ανακοίνωσε τον διορισμό τριών ιμάμηδων και πέντε μουεζίνιδων για το «τέμενος Αγία Σοφία».

Αναφερόμενος στα υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, τόνισε ότι θα υπάρχουν πέντε διαφορετικοί ανοιχτοί χώροι για τους προσκυνητές για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Οι χώροι για τους πιστούς θα ξεκινήσουν να ανοίγουν σήμερα στις 10:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γιερλικάγια διευκρίνισε ότι οι προσκυνητές που έρχονται στην Αγία Σοφία θα πρέπει να φέρουν τις δικές τους μάσκες και χαλιά προσευχής, ως μέτρο προφύλαξης κατά της Covid-19.

«Η είσοδος στους χώρους προσευχής θα γίνεται μετά από έρευνες ασφαλείας σε 11 διαφορετικά σημεία ελέγχου».

Ορισμένοι δρόμοι και γραμμές του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί πριν και κατά τη διάρκεια της προσευχής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το CNN Turk μεταδίδει ζωντανή εικόνα έξω από τον ναό, όπου φαίνεται ο κόσμος να έχει ήδη συγκεντρωθεί, ενώ είναι σε εξέλιξη και οι τελευταίες προετοιμασίες.

Ο Ερντογάν αναμένεται να παρευρεθεί στην προσευχή, ενώ πιθανόν θα απευθύνει και διάγγελμα προς τον λαό της Τουρκίας από το μεγάλο μνημείο.

 

agia-sofia-exo

 

 

 

 

 

 

 

agia-sofia-exo2


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ