Εφημερίδα Κοινωνική

«Τρελή» καταδίωξη σε Ρομά από Κερατσίνι και Πειραιά, μέχρι Φυλή! Είχαν ρημάξει σπίτια

 Breaking News

«Τρελή» καταδίωξη σε Ρομά από Κερατσίνι και Πειραιά, μέχρι Φυλή! Είχαν ρημάξει σπίτια
10 Ιουνίου 2020

*Της Χριστίνας Μπιτάδου

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (7-6-20), τρεις Ρομά χωρίς κανένα δισταγμό, μπούκαραν σε σπίτι στην οδό Σπάρτης στο Κερατσίνι, καθώς εκεί έμενε μια 92χρονη.

Οι δράστες όμως για κακή τους τύχη έγιναν αντιληπτοί από την ηλικιωμένη και αμέσως τράπηκαν σε φυγή επιβιβαζόμενοι σε ένα πράσινο αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai. Ο γαμπρός της άτυχης γιαγιάς που έμενε λίγο πιο δίπλα από το σπίτι της, άκουσε τις φωνές της και αμέσως ακολούθησε τους δράστες τους οποίους καταδίωξε μέχρι και τη οδό Ανδρέα Μιαούλη στο Κερατσίνι ενώ από εκεί και έπειτα, οι δράστες κατάφεραν και ξέφυγαν.

Στη συνέχεια οι Ρομά έφτασαν στην οδό Καλοκαιρινού, στον Πειραιά. Εκεί έγιναν αντιληπτοί από την Μ.Κ. όπου τους είδε να σταθμεύουν εκεί το πράσινο αυτοκίνητο, να αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας και να επιβιβάζονται σε ένα άλλο ίδιο αυτοκίνητο μπλε χρώματος. Ανέπτυξαν ταχύτητα και έφυγαν άμεσα από το σημείο.

Αφού ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, στην οδό Καλοκαιρινού, έφτασαν άμεσα οι Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά. Εκεί είδαν το σταθμευμένο πράσινο όχημα των δραστών, το οποίο και αναγνωρίστηκε από τον γαμπρό της παθούσας, καθώς πιστοποίησε ότι ήταν το όχημα διαφυγής τους.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι τρεις Ρομά «ξαναχτύπησαν». Μετέβησαν στην οδό Εθνάρχου και Μακαρίου 13, στον Ρέντη. Μια γυναίκα ΡΟΜΑ κράταγε τσίλιες στο σημείο ενώ οι δυο άνδρες «επέλεξαν» το νέο τους θύμα, μια 88χρονη γυναίκα, στην οποία προσποιήθηκαν τους ένοικους της πολυκατοικίας με σκοπό να μπουν μέσα στο σπίτι της. Με την μέθοδο της «απασχόλησης» κατάφεραν και της αφαίρεσαν το ποσό των 250€, ένα χρυσό δαχτυλίδι, μια χρυσή αλυσίδα, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, μια χρυσή αλυσίδα με την Παναγία σε πλακέτα και ένα χρυσαφί ρολόι γυναικείο.

Οι τρεις Ρομά χωρίς να σταματήσουν καθόλου την δράση τους, μια ώρα αργότερα μετέβησαν στην οδό Πίνδου και Πηνειού στη Φυλή όπου και πιάστηκαν στα χέρια της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής καθώς είχαν «χτενίσει» την περιοχή,  στοχευμένα, με σκοπό την σύλληψη τους. Κατά την έρευνα που τους άσκησαν οι αστυνομικοί, βρέθηκαν όλα όσα είχαν αρπάξει από τα θύματά τους, ενώ αναγνωρίστηκαν αργότερα και από την τελευταία παθούσα.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ