Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση του Ανδρέα Ευθυμίου με τον Κώστα Μπακογιάννη για την ανάπλαση των Σφαγείων και τα έργα της ΟΧΕ στην Κοινότητα Ταύρου

Συνάντηση του Ανδρέα Ευθυμίου με τον Κώστα Μπακογιάννη για την ανάπλαση των Σφαγείων και τα έργα της ΟΧΕ στην Κοινότητα Ταύρου
24 Ιουνίου 2020

Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και του Δημάρχου Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αθήνας, με την παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου εποπτείας και συντονισμού του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», Απόστολου Σιώκα, του εντεταλμένου συμβούλου αναπτυξιακών προγραμμάτων Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), Δημήτρη Κελεσίδη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, Μανώλη Αντωνάκου.

Θέμα της συνάντησης των δύο Δημάρχων ήταν η ανάπλαση των π. Δημοτικών Σφαγείων και τα έργα της ΟΧΕ στην Κοινότητα Ταύρου.

Κατά τη συζήτηση για την ανάπλαση των π. Σφαγείων, ο Δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου θα έχει πρωταρχικό ρόλο στην αξιοποίησή τους, παρά το γεγονός ότι αποτελούν ιδιοκτησία του Δήμου Αθήνας. Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν να συσταθεί μικτή ομάδα εργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, η οποία θα μελετήσει τις ενέργειες που είχαν γίνει την προηγούμενη δημοτική περίοδο και θα διατυπώσει προτάσεις για την αξιοποίηση των Σφαγείων, προκειμένου να τις εγκρίνουν οι δύο Δημοτικές Αρχές.

Αναφορικά με την ΟΧΕ, υπήρξε συμφωνία των δύο Δημάρχων για τη χρηματοδότηση των έργων που αφορούν την κατασκευή του ΚΑΠΗ Ταύρου στην οδό Τιμόθεου Ευγενικού, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών και δημοτικών κτιρίων της περιοχής της ΟΧΕ στην Κοινότητα Ταύρου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε τα εξής: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη συζήτηση που είχα με τον Δήμαρχο Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να δρομολογήσου με τα θέματα που αφορούν τον Δήμο μας και συγκεκριμένα την ανάπλαση των π. Σφαγείων και την ΟΧΕ της Κοινότητας Ταύρου. Συνεχίζουμε με συνέπεια το έργο μας για τους πολίτες».

synantisi-athina-2


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ