Εφημερίδα Κοινωνική

Συναγερμός: Άνδρας επιχείρησε να αρπάξει 3χρονο κοριτσάκι

Συναγερμός: Άνδρας επιχείρησε να αρπάξει 3χρονο κοριτσάκι
13 Ιουνίου 2020

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών από την απόπειρα αρπαγής ενός κοριτσιού 3 ετών από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, η μητέρα του παιδιού είδε τον άνδρα που επιχείρησε να αρπάξει την κόρης της και επενέβη αστραπιαία. Άμεσα ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Τριφυλίας και ενημερώθηκε και ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης.

Οι γονείς με το κοριτσάκι μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλλαν μήνυση για αρπαγή ανηλίκου στον αλλοδαπό ο οποίος προσήχθη και κρατείται. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 29χρονο από το Σουδάν ο οποίος διαθέτει έγγραφα νόμιμης παραμονής στο χώρα.Ο ίδιος αρνείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει το ανήλικο κορίτσι.

“Ενημερωθήκατε και εσείς για το περιστατικό, όπως κι εγώ. Βρισκόμαστε στο Αστυνομικό Τμμά. Βέβαια η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ευτυχώς. Ένα κοριτσάκι, το οποίο βρίσκεται εδώ με τους γονείς του, προσπάθησε ο εν λόγω ‘κύριος’ να το πάρει, δεν ξέρω με ποιο σκοπό. Τραβούσε το παιδί από το χέρι, το πήρε χαμπάρι η μητέρα του πιο πέρα και κάποιοι συγχωριανοί μας. Πήραν το παιδάκι. Είναι τρομαγμένο. Οι γονείς είναι ανάστατοι.

Είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σε αυτό το μήνα. Το ένα συνέβη στο Καλό Νερό, το άλλο τώρα στα Φιλιατρά. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει να πάρουμε μέτρα. Και εμείς σαν δημοτική Αρχή και θα το δούμε άμεσα, αλλά και το κράτος πρέπει να συμπαρασταθεί και να δείξει στο πρόβλημα το οποίο έχουμε, ειδικά στα Φιλιατρά, έχουμε πέντε χιλιάδες αλλοδαπούς από διάφορες χώρες. Συμφωνώ ότι είμαστε αγροτική περιοχή, συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε εργατικά χέρια αλλά διαφωνώ ότι αυτοί που χρησιμοποιούν τα εργατικά χέρια θα πρέπει να μπει κάποια σειρά και να δηλώνονται ποιοι έχουν, πόσους έχουν, να καταγράφονται και να μπει μια σειρά. Δεν θα φύγουμε εμείς από τον τόπο μας για να μείνουν αυτοί εδώ. Ούτε να κινδυνεύουνε τα παιδιά μας”, είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ