Εφημερίδα Κοινωνική

Συμβολικός αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φυλής

Συμβολικός αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φυλής
22 Ιουνίου 2020

Η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν τη Δευτέρα 22/06/2020, στην κινητοποίηση πολιτών και φορέων της Δυτικής Αθήνας και Αττικής, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός της εγκατάστασης της Φυλής. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα εξής: «Η διαχείριση αποβλήτων στην Αττική σήμερα, χαρακτηρίζεται από ένα – παγιωμένο από δεκαετίες – πρωτόγονο μοντέλο εναπόθεσης του συνόλου σχεδόν των παραγόμενων αποβλήτων στην ΟΕΔΑ της Φυλής.

Το μοντέλο αυτό συνιστά ένα διαχρονικό περιβαλλοντικό έγκλημα που έρχεται να προστεθεί στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.

Οι μελέτες για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής που πρόσφατα είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι λόγω του ΧΥΤΑ υπάρχει σοβαρότατη περιβαλλοντική επιβάρυνση με βλαπτικές συνέπειες στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας. Το ίδιο εφιαλτικά είναι και τα ευρήματα της επιδημιολογικής έρευνας του ΕΔΣΝΑ που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του. Οι εξαγγελίες του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη στο Ζάππειο, στις 30 Ιανουαρίου 2020, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στη Δυτική Αθήνα/Αττική. Το σχέδιο που κατατέθηκε δημόσια εκεί συγκεντρώνει στον ΧΥΤΑ της Φυλής το 94% των αποβλήτων της Αττικής που προορίζονται για ταφή και το 76% όσων προορίζονται για επεξεργασία…»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ