Εφημερίδα Κοινωνική

Σάλος με νέα σύμβαση εργασίας – Προβλέπει λήψη δειγμάτων σάλιου και αίματος

 Breaking News

Σάλος με νέα σύμβαση εργασίας – Προβλέπει λήψη δειγμάτων σάλιου και αίματος
03 Ιουνίου 2020

Την συναίνεση των εργαζομένων σε τακτικό έλεγχο βιομετρικών στοιχείων και λήψη δειγμάτων… σάλιου και αίματος απαιτεί νέα σύμβαση εργασίας, που αποκαλύπτουν ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» και το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις καλλυντικών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των δυο σωματείων, εταιρεία στο χώρο καλλυντικών προωθεί τροποποιητική σύμβαση εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους, με όρους που τους υποχρεώνουν να δώσουν «ανέκκλητη συγκατάθεση για διενέργεια ελέγχων επιπέδου αλκοόλ, ναρκωτικών ή και παραισθησιογόνων ουσιών, χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, ψυχολογικών τεστ, κ.α», ενώ εν συνεχεία ο/η εργαζόμενος/η υποχρεούται να δηλώσει ότι «συναινεί στη λήψη δειγμάτων βιομετρικών και βιολογικών στοιχείων προς έλεγχο (αίμα, σίελο) καθόλη τη διάρκεια της σύμβασής του».

Τα δυο συνδικάτα κάνουν λόγο για σύμβαση που συνιστά «μνημείο παράνομης και καταχρηστικής συμπεριφοράς εργοδότη». Όπως καταγγέλλουν, η ίδια σύμβαση περιλαμβάνει επιπροσθέτως όρους απροειδοποίητης και αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης εργασίας εκ μέρους της εταιρείας (την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προειδοποιήσουν τουλάχιστο δύο μήνες πριν), δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης του ωραρίου εργασίας, άδειες αναψυχής ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας και όχι των εργαζομένων, ρήτρα συμψηφισμού στον καταβαλλόμενο μισθό των πάσης φύσεως προβλεπόμενων  επιδομάτων σε ΣΣΕ, ανοιχτή ημερομηνία εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών κ.α.

Η σύμβαση αφορά μισθωτούς που εργάζονται ως αισθητικοί σύμβουλοι, δηλαδή παρέχουν συμβουλές επιλογής καλλυντικών προϊόντων, προβολή και πρόταση προς πώληση καλλυντικών προϊόντων κ.α. Η επίμαχη υποχρέωση του εργαζόμενου, που αναφέρεται στο άρθρο 6.8 της σύμβασης, τίθεται «δεδομένης της φύσης των καθηκόντων και του αντικειμένου της εργασίας του εργαζόμενου». Στο πλαίσιο αυτό, ο μισθωτός «έχει την υποχρέωση να συμμετέχει σε τακτικούς ελέγχους ποιότητας, που διενεργεί η Εταιρεία και περαιτέρω να ανέχεται τακτικούς και έκτακτους εσωτερικούς ή μη ελέγχους σχετικά με την ετοιμότητα και ικανότητά του προς εργασία και την ποιοτική παροχή των υπηρεσιών του». Αυτό είναι το πλαίσιο εντός του οποίου ο μισθωτός υποχρεούται να παρέχει την ανέκκλητη  συγκατάθεσή του για τους βιομετρικούς ελέγχους, διαφορετικά υποχρεούται να προσκομίζει στην εταιρεία οποτεδήποτε του ζητηθεί σχετικές ιατρικές εξετάσεις, από τις οποίες θα «δύναται να διαπιστωθεί η ικανότητά του προς εργασία».     

symbash2.jpg
symbash3.jpg
Η επίμαχη ρήτρα της σύμβασης

Τα δυο συνδικάτα έστειλαν επιστολή σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, προς την εργοδότρια εταιρεία, καλώντας την να αποσύρει άμεσα την «απαράδεκτη και αντεργατική» – όπως λένε – σύμβαση που προωθεί στους υπαλλήλους της και να εφαρμόσει την από 9.10.2019 κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. «Η αντίδρασή μας θα είναι καθολική και σε όλα τα επίπεδα, σε περίπτωση που επιλογή της εργοδοσίας είναι να συνεχίσει με το απαράδεκτο κείμενο τροποποιητικής σύμβασης», προειδοποιούν.

H επιστολή της ΓΣΕΕ

Η αποκάλυψη για την επίμαχη σύμβαση, έρχεται την ίδια στιγμή που οι δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας  προειδοποιούν ανοικτά για καταχρηστικές συμπεριφορές εργοδοτών και κάνουν λόγο για:

  • έκρηξη της αδήλωτης και ψευδώς δηλωμένης εργασίας,
  • κατάχρηση των αναστολών και της τηλεργασίας, αλλά και για
  • απολύσεις,

καθώς η οικονομία βγαίνει σταδιακά από την απόλυτη καραντίνα.

Χαρακτηριστική ήταν η επιστολή που έστειλε στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση η ΓΣΕΕ, ζητώντας την άμεση προώθηση, ψήφιση και εφαρμογή συγκεκριμένων ρυθμίσεων «κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας» όπως αναφέρει. Την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στον τουρισμό καταγγέλλει «μπαράζ απολύσεων» σε ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας. Στη μέση της νέας διελκυστίνδας που διαμορφώνει ο κορωνοιός βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι, που αισθάνονται την επισφάλεια να τους χτυπάει την πόρτα…

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιούνιος διαμορφώνει νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας, σηματοδοτώντας την έναρξη της δεύτερης φάσης των οικονομικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοιού. Στο περιβάλλον αυτό, η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του ιδιωτικού τομέα ζητά από το υπουργείο Εργασίας την θεσμοθέτηση 5 ρυθμίσεων «για την αποτροπή νέου πολυμορφικού κύματος εργοδοτικής παραβατικότητας και καταχρηστικών συμπεριφορών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για την εκδήλωση του οποίου, ωστόσο, εκφράζει την έντονη ανησυχία της. Αναλυτικά ζητάει :

  1. απαγόρευση απολύσεων από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου,
  2. αναστολή των ρυθμίσεων για τη μείωση του προστίμου της αδήλωτης εργασίας μαζί με την αύξηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ σε όλη τη χώρα,
  3. επέκταση της παράτασης της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν λήξει έως το τέλος του χρόνου
  4. ρητή κατάργηση των μέτρων εργασιακής επισφάλειας και διευθέτησης του χρόνου εργασίας, με ρητή αναφορά της απαγόρευσης χρήσης τους τόσο στην πλήρη απασχόληση όσο και στη μερική/εκ περιτροπής εργασία και
  5. ρητή κατάργηση της αναστολής των εργοδοτικών υποχρεώσεων δήλωσης των μεταβολών του χρόνου εργασίας στο σύστημα «Εργάνη» που τέθηκαν σε ισχύ στο πλαίσιο των «έκτακτων» μέτρων αναχαίτισης της διασποράς της πανδημίας.

 

*ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ