Εφημερίδα Κοινωνική

Νέοι κανόνες για τις παραλίες – Αντιδρούν οι επιχειρηματίες για τους περιορισμούς

 Breaking News

Νέοι κανόνες για τις παραλίες – Αντιδρούν οι επιχειρηματίες για τους περιορισμούς
02 Ιουνίου 2020

Οι κανόνες στις παραλίες αλλάζουν στην μετά κορονοϊού εποχή με τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών να είναι έντονες, αφού ειδικά για το το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα απαγορεύεται το φαγητό στις ξαπλώστρες. Ειδικότερα, ο πελάτης θα μπορεί να παραγγείλει από την ξαπλώστρα του μόνο καφέ και συσκευασμένα προϊόντα τα οποία επιτρέπεται να σερβίρονται στις παραλίες λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ενώ δεν θα επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ και η αναπαραγωγή μουσικής.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στην εκπομπή «Οpen Ελλάδα» για την ΚΥΑ που έχει αναστατώσει τους ιδιοκτήτες και προβληματίζει τους εργαζόμενους. «Εδώ και 15 ημέρες έχει υπάρξει υπομονή η οποία εξαντλήθηκε σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας των εστιατορίων τα οποία βρίσκονται πλησίον ή εντός κάποιας παραλίας, είτε οργανωμένης είτε όχι. Η οδηγία της κυβέρνησης ήταν ότι θα πρέπει οι επιχειρηματίες να κάνουν υπομονή μέχρι τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, οπότε θα δινόταν στη δημοσιότητα η καινούρια ΚΥΑ η οποία θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους και θα ενέτασσε και τα υπόλοιπα εστιατόρια στο ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας των εστιατορίων. Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει μια αστοχία σε ό,τι αφορά τις οδηγίες που δόθηκαν για το πλαίσιο λειτουργίας των εστιατορίων – όχι των beach bar- το οποίο , για έναν παράλογο λόγο, δεν ξέρω που βασίστηκε αυτό, φαίνεται να απαγορεύει την παρασκευή φαγητού και την αναπαραγωγή μουσικής στο εστιατόριο» αναφέρει ο κ. Μαρακάκης.

Ο δικηγόρος και ιδιοκτήτης επιχείρησης τουρισμού σημειώνει ότι σε όλες τις παραλίες στην Ελλάδα υπάρχει κάποιο πόστο εστίασης: «Ανάλογα με την άδειά του ο κάθε επιχειρηματίας είτε αναπτύσσει τραπεζοκαθίσματα είτε όχι. Το ζήτημα είναι ότι εκείνες οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα και έχουν σοβαρές υποδομές με πολλά χρόνια λειτουργίας και μεγάλο αριθμό προσωπικού, από λάθος και από αστοχία, προβλέπεται από τη Δευτέρα ότι απαγορεύεται να λειτουργεί η κουζίνα στα εστιατόρια και επιτρέπεται να παρέχονται μόνο συσκευασμένα προϊόντα και να μην αναπαράγουν μουσική».

Ο κ. Μαρακάκης τονίζει ότι πρόκειται για αστοχία αφού όπως αναφέρει έλαβε τη διαβεβαίωση από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουν δοθεί διευκρινίσεις και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ