Εφημερίδα Κοινωνική

Mήνυση κατά παντός υπευθύνου για την «καταστροφή της Πειραϊκής» -H Zωή Κωσνταντοπούλου στον Πειραιά

Mήνυση κατά παντός υπευθύνου για την «καταστροφή της Πειραϊκής» -H Zωή Κωσνταντοπούλου στον Πειραιά
22 Ιουνίου 2020

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 47) υπήρξε μια ενδιαφέρουσα ομιλία – συνέντευξη Τύπου με θέμα τις εξελίξεις στην Πειραϊκή και τη νομική προστασία των κατοίκων. Ομιλητές σε αυτή την συνέντευξη Τύπου ήταν η Ανθή Γιαννούλου- Δικηγόρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και τον 94 κατοίκων της Πειραϊκής που διεκδίκησαν και πέτυχαν την δικαστική αναστολή των εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. από το συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου Δικηγόρος των μηνυτών. Νωρίτερα το πρωί της ίδιας μέρας, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (Θέμιδος Μέλαθρον) κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά ενώπιων του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου από τους μηνυτές και την πληρεξούσια δικηγόρος τους, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον ΔΣΠ, η Ανθή Γιαννούλου ενημέρωσε για την εξέλιξη της υπόθεσης, κάνοντας λόγο τόσο για περιβαλλοντικό όσο και για οικονομικό «έγκλημα», εστιάζοντας στο θέμα των βυθοκορημάτων και στις μελέτες περί τοξικότητας. Ακολούθως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για ένα master plan που ισούται με πλέγμα «εγκληματικής δραστηριότητας» και περιέγραψε τις προσεκτικές νομικές διαδικασίες που έγιναν αλλά και αυτές που θα γίνουν ώστε -όπως είπε-να μην «καπελωθούν» από «μηχανισμούς» υπηρεσιών τους κράτους.

Όπως ειπώθηκε από τους ομιλητές, ο χρόνος αναστολής εργασιών στην Πειραϊκή, μπορεί κατά εκτίμηση, να «πάει» και μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, όπου πιθανόν να γίνει μια «ενιαία» δίκη για όλα τα θέματα.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ