Εφημερίδα Κοινωνική

Γεραπετρίτης: Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που προέρχομαι από την Ιωνίδειο

Γεραπετρίτης: Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που προέρχομαι από την Ιωνίδειο
10 Ιουνίου 2020

Με εκ βαθέων εξομολόγηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος από το βήμα της Βουλής μίλησε για την ευγνωμοσύνη που αισθάνεται και τις δυνατότητες εξέλιξης που του έδωσε η φοίτηση ενός πρότυπου σχολείου, της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, συνεχίζεται στην Ολομέλεια η συζήτηση του σχεδίου νόμου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις». Ο κ. Γεραπετρίτης μάλιστα πέταξε το γάντι στους συναποφοίτους του από το ίδιο πρότυπο σχολείο τον κ. Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ) και Γιώργο Κατρούγκαλο (ΣΥΡΙΖΑ), λέγοντας: «χαίρομαι για την ονομαστική ψηφοφορία, θέλω να δω αν ο Θανάσης Παφίλης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος αισθάνονται το ίδιο επίπεδο ευγνωμοσύνης για το πρότυπο σχολείο μας κι αυτούς που μας έδωσαν τα φώτα. Γιατί εκεί ήταν παιδιά μόνο χαμηλών τάξεων, όλοι από την περιφέρεια του Πειραιά, και σήμερα όλοι προσφέρουν στην πατρίδα».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκίνησε την χειμαρρώδη ομιλία του λέγοντας μάλιστα ότι εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας ήταν πολύ δύσκολο σήμερα να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. «Λόγω ενός προβλήματος υγείας δεν είναι καλή μέρα για μένα, αλλά θεωρώ ότι είναι χρέος για τους δικούς μου δασκάλους να μιλήσω. Γιατί άκουσα εδώ μέσα ότι εγώ επειδή είμαι προϊόν ενός πρότυπου σχολείου είμαι προϊόν της ελίτ που παράγει ο τόπος. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που προέρχομαι από πρότυπο δημόσιο σχολείο, μου άνοιξε το δρόμο για τη Νομική και στην συνέχεια στην Ακαδημαϊκή ζωή. Γιατί εκεί είδα τι σημαίνει γνήσια παιδεία. Προέρχομαι από πολύ μικρή οικογένεια, αλλά το σχολείο ήταν που μου άνοιξε τον δρόμο της καταξίωσης κι ενός καλύτερου μέλλοντος κι αισθάνομαι ευγνωμοσύνη. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή πως ότι έκανα ήταν χάρη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και το έκανα χωρίς συνειδησιακές εκπτώσεις, ανέβηκα σκαλί σκαλί την κοινωνική κινητικότητα. Εάν αυτό με καθιστά ένα ελιτίστικο προϊόν το αποδέχομαι ότι είμαι ότι είμαι ελίτ αλλά αμφισβητώ τα κίνητρα ανθρώπων που μιλούν με κομματικές αναφορές».

28 Πρότυπα και 43 Πειραματικά

Τόνισε δε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό πλάνο της εκπαίδευσης και να αυξήσει τον αριθμό τω Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων σε ολόκληρη την χώρα ώστε από πέντε που είναι σήμερα να γίνουν 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά. «Ουσιαστικά επανέρχεται η Παιδεία όπως την γνωρίσαμε με την Ιωνίδειο, την Βαρβάκειο και την Ζωσιμαία Σχολή, σχολεία που αντανακλούν την βασική αρχή για αξιοκρατία στην εκπαίδευση. Είναι στρέβλωση να λένε κάποιοι ότι τα πρότυπα προάγουν την ανισότητα και τον ελιτισμό. Γιατί τόσο ατομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο συντελούν στην αναβάθμιση τόσο των μαθητών όσο και στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων ώστε να υπάρχει κοινωνική κινητικότητα».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ