Εφημερίδα Κοινωνική

Επεισόδια στο κέντρο Αθήνας – Σε εξέλιξη η πορεία για τη δολοφονία του George Floyd

Επεισόδια στο κέντρο Αθήνας – Σε εξέλιξη η πορεία για τη δολοφονία του George Floyd
03 Ιουνίου 2020

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 20:30 έξω από την αμερικανική πρεσβεία, κατά τη διάρκεια πορείας για τον George Floyd. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίες απάντησαν με χημικά.

Κλειστή παρέμεινε η λεωφόρος Αμαλίας, ενώ οι διαδηλωτές υπολογίζονταν σε 2.000 – 3.000. Αντίστοιχα, «αστακό» θύμιζε η αμερικανική πρεσβεία, με τουλάχιστον 10 κλούβες ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, η πορεία κινείτο ειρηνικά προς την αμερικανική πρεσβεία, όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίες απάντησαν με χημικά. Η ένταση κλιμακώθηκε, με μαζική ρίψη μολότοφ προς τους άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια, η πορεία «έσπασε» στα δύο, με διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την Αθήνα και άλλους προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Περίπου στις 21:30 η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και τα επεισόδια τερματίστηκαν. Από την ΕΛ.ΑΣ έγιναν επτά προσαγωγές.

mat_exarcheia

 

 

 

 

 

 

 

Με εντολή της Aστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» θα παραμείνουν κλειστοί καθώς εξελίσσεται η κινητοποίηση, ενώ κλειστοί είναι και οι δρόμοι γύρω από την αμερικανική πρεσβεία.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ