Εφημερίδα Κοινωνική

Διαδικτυακές προβολές παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Αγίας Παρασκευής

Διαδικτυακές προβολές παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Αγίας Παρασκευής
02 Ιουνίου 2020

Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε οι Τέχνες δέχτηκαν ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα. Οι ακυρώσεις ή αναβολές Φεστιβάλ και Εκθέσεων, το κλείσιμο των θεατρικών χώρων και η απαγορευτική ή περιορισμένη παρουσία θεατών στα καλλιτεχνικά δρώμενα, οδήγησε καλλιτέχνες και αρμόδιους φορείς να στραφούν στις δυνατότητες του διαδικτύου, το οποίο όλο και περισσότερο αναδεικνύεται σε παγκόσμιο αποθετήριο Τέχνης.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών τρόπων πρόσβασης των πολιτών στην τοπική πολιτιστική δημιουργία και τον πολιτισμό, προχωρά μέσα από την ιστοσελίδα του στη διαδικτυακή προβολή των θεατρικών παραστάσεων που παρουσίασε με επιτυχία η Θεατρική Ομάδα Δήμου Αγίας Παρασκευής κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Η Ομάδα Θεάτρου «Θεάτροποι» του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) βρίσκεται κοντά στους Αγιοπαρασκευιώτες τα τελευταία 34 χρόνια ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού – σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη.

Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής τιμήθηκε μέχρι σήμερα με 40 βραβεία και διακρίσεις σε Φεστιβάλ και Θεατρικούς Αγώνες στην Αθήνα και τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο και από το 2009 συμμετέχει ανελλιπώς στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής (του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος), προσφέροντας παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου στην πόλη της Αγίας Παρασκευής αλλά και σε άλλους Δήμους.

Παράλληλα χαρίζει την ευκαιρία στους «Εραστές της Τέχνης του Θεάτρου» να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να συμβάλουν ενεργά στην παραγωγή και διάδοση του Πολιτισμού.

Έχοντας δημιουργήσει έναν πολιτιστικό πυρήνα που έχει καθιερωθεί στην Αγία Παρασκευή και με αρωγούς τη Δημοτική Αρχή και τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Π., η Ομάδα Θεάτρου, υπόσχεται να συνεχίσει δυναμικά τη λαμπερή θεατρική πορεία της.

Ως πρώτο σταθμό στο οδοιπορικό των παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Αγίας Παρασκευής θα παρουσιαστεί το έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου «Δεν είμαι εγώ».

Λίγα λόγια για το έργο:

Πλήθος από παραπλανήσεις και παρανοήσεις περιπλέκουν τα πράγματα και οδηγούν τους ήρωες της ιστορίας σε μια παράλογη δίνη ανατροπών και παρεξηγήσεων. Το κύριο πρόσωπο του έργου είναι ο καθηγητής φυσικομαθηματικός Πέτρος Παπαπέτρου, ένας μονίμως αφηρημένος αλλά λογικός και αφοσιωμένος σύζυγος που γίνεται θύμα αυτής της οικογενειακής παράκρουσης, φτάνοντας στο σημείο να πιστέψει πως τρελάθηκε.

Έρωτες, πάθη, κρυφές επιθυμίες, νεανικά ερωτικά παιχνίδια και οικονομικά συμφέροντα συνθέτουν το παζλ αυτής της δροσερής και ευχάριστης φαρσοκωμωδίας.

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης):

Πολύμνια: Σοφία Χατζή

Μαρίκα: Μίνα Πολιτοπούλου

Φρόσω: Ευαγγελία Καραγεώργη

Θέμος: Κώστας Πουλής

Η μαμά: Σοφία Μάνεση

Κυρά Σταμάτα: Μάρω Μελισσάρη

Γκαρσόνι: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Πέτρος Παπαπέτρου: Δημήτρης Παπασχοινόπουλος

Πετράκης Παπαπέτρου: Κωστής Κουτρής

Βάσω: Σοφία Νικητάκη

Γιώργος: Γιώργος Ρηγόπουλος

Κική: Φαίη Πουλίδη

Ντεζιρέ: Κώστια Γεωργακοπούλου

Ο μπάρμπας: Δημήτρης Σκουφάς

Ο ξάδερφος: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δεγαΐτης

Σκηνικά – κουστούμια: Άρης Γεωργακόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαΐτης

Φωτισμοί: Άρης Γεωργακόπουλος

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ