Εφημερίδα Κοινωνική

Τριετές φεστιβάλ του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά – Διαδικτυακές προβολές έως την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Τριετές φεστιβάλ του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά – Διαδικτυακές προβολές έως την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020
11 Μαΐου 2020

Το Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο», πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Φέτος, λόγω του πανδημίας του COVID – 19 και των εκτάκτων συνθηκών, οι οποίες δεν επιτρέπουν την προσέλευση θεατών – κοινού στο θέατρο, το Φεστιβάλ παρουσιάζεται διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του ΔΘΠ www.dithepi.gr μέσω 13 επεισοδίων, τα οποία θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τρία έργα Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, οι οποίοι έχουν χαράξει το δικό τους δρόμο στη νεοελληνική δραματουργία: Φαύστα του Μπόστ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, το μονόπρακτο η Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη και το Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού.

Η προβολή των ανοιχτών προβών, αλλά και των τελικών παραστάσεων των τριών νεοελληνικών έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί σε ορισμένες ημέρες και ώρες, δίνοντας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας όλων όσοι το παρακολουθήσουν με τους συντελεστές.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως το τριετές Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» είναι μια μεγάλη καλλιτεχνική δράση που αποτελεί πλέον θεσμό πολιτισμού για την πόλη μας. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Χαίρομαι που με πρωτοβουλία του Ο.Π.Α.Ν., δίνουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν διαδικτυακά, αξιόλογα θεατρικά έργα, καθώς και να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου. Αν και οι συνθήκες με τα προληπτικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν την προσέλευση κοινού στο Δημοτικό Θέατρο, συνεχίζουμε να υλοποιούμε πολιτιστικές δράσεις και να προβάλλουμε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, αξιοποιώντας το διαδίκτυο και η ανταπόκριση του κόσμου μάς ικανοποιεί ιδιαίτερα». Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί σημείο αναφοράς για τα θεατρικά – και όχι μόνο – δρώμενα της χώρας, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να υλοποιεί διαδικτυακά δράσεις υψηλού επιπέδου, για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Μέσα στη νέα πραγματικότητα που καλούμαστε να ζήσουμε, αξιοποιήσαμε στο έπακρο τις γνώσεις των συντελεστών, την όρεξη όλων για δουλειά και τις δυνατότητες που μάς δίνει το διαδίκτυο. Φέτος λοιπόν, για πρώτη φορά, «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» θα προβάλλεται διαδικτυακά μέσα από την σελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Οι πρόβες γίνονται ντοκιμαντέρ και πλέον όλοι μπορούν να μπουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, να γνωρίσουν τους ηθοποιούς, να μάθουν πώς «ανεβαίνει» μια παράσταση, να γίνουν μέρος της όλης προσπάθειας! Είμαι πραγματικά χαρούμενος και υπερήφανος που γνώρισα και συνεργάστηκα με ανθρώπους οι οποίοι αγαπάνε τη δουλειά τους, αγαπάνε το θέατρο και ακόμα κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορέσαμε μαζί να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραμένει ζωντανό με τις διαδικτυακές του πόρτες ανοιχτές σε όλους»!

Το πρόγραμμα των προβολών καθώς και περισσότερες πληροφορίες στο site του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στον εξής σύνδεσμο: https://www.dithepi.gr/el/dynamicsgreekspeechtheatre/3-2020

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ