Εφημερίδα Κοινωνική

Το Κανάλι 1 πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τους Πειραιώτες

 Breaking News

Το Κανάλι 1 πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τους Πειραιώτες
19 Μαΐου 2020

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στην προσπάθεια για μια Πειραιωκεντρική «στροφή» από το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ-1 90,4, αναδεικνύοντας και εστιάζοντας σε ουσιαστικά ζητήματα της πόλης, ποντάροντας ταυτόχρονα στην εξωστρέφεια και το σοβαρό προφίλ του Καναλιού.

Μόνο που… «κάπου» τις τελευταίες μέρες ξέφυγε λίγο η κατάσταση!

Ενώ θα περίμενε κάνεις από τις νέες συνεργασίες και τις νέες ιδέες, το Κανάλι -1 να ενώσει τους Πειραιώτες, αυτό φαίνεται πως δεν στάθηκε ακόμα εφικτό.

Με έκπληξη παρακολουθώ ένα γαϊτανάκι με ανούσιες αλληλοκατηγορίες (και εκ των έσω) περί αργόμισθων και μια αδυναμία υπεράσπισης του ρόλου του καναλιού, βλέποντας την ενότητα του Πειραιά να βαδίζει σε ραδιοφωνική «αρένα»… με προσωπικές αντιπαραθέσεις σε σημείο ξεχειλώματος.

Με αγωνία επίσης ακούω την οργή και την αντίδραση ανθρώπων που νοιάζονται και αγαπούν τον Πειραιά. Δεν είναι τυχαία τα γεγονότα που προκάλεσαν αυτές τις αντιδράσεις. Όπως επίσης η κριτική είναι δημοκρατικό δικαίωμα όλων. Άλλο καλόπιστη κριτική και άλλο λογοκρισία. Ο καθένας έχει την άποψή του.

Επίσης ειδική βαρύτητα έχουν οι απόψεις και η κριτική από δημοσιογράφους με πολλά «γαλόνια» στον χώρο μας.

Θεωρώ πως το κλίμα και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, θα πρέπει να προβληματίσουν ώστε να βρεθούν λύσεις, όχι διχαστικές, αλλά ενότητας. Αλλιώς οι όποιες «πυροσβεστικές παρεμβάσεις» ενδεχομένως παρατείνουν, αντί να θεραπεύουν την κατάσταση.

Όταν «ευαγγελιζόμαστε» την ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα, είναι τουλάχιστον… ΑΔΙΚΟ να ρίχνουμε «τους πάντες και τα πάντα», άκριτα, στην «αρένα των λεόντων».

Με τέτοια γεγονότα δυστυχώς χάνεται η συνοχή, ο κεντρικό ρόλος του καθενός και φυσικά προκαλούνται «πολιτικοί αυτοτραυματισμοί» σε μια κρίσιμη περίοδο.

Και ο νοών νοείτω…

Α.Κ.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ