Εφημερίδα Κοινωνική

Σκέψεις να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου

Σκέψεις να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου
19 Μαΐου 2020

Στο προηγούμενο διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 28 Απριλίου, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την επιστροφή των μαθητών του Λυκείου και του Γυμνασίου στα σχολεία, είχε αναφερθεί και στο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Δημοτικών. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός είχε πει: «Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και θα ανακοινωθούν άμεσα, ώστε οι μικροί μαθητές να βρεθούν ξανά στις τάξεις, μετά από απουσία δύο μηνών.

«Περάσατε όλοι με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας, μαθητές και εκπαιδευτικοί»

Tο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το δεύτερο στάδιο της επιστροφής στα σχολεία των μαθητών της Α” και της Β” Λυκείου και των μαθητών των Γυμνασίων.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είπε «περάσατε με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας». Παράλληλα ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την αφοσίωση και τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει, ενώ ενημερώθηκε για τις νέες συνήθειες που χιλιάδες νέοι και νέες σε όλα τα σχολεία της χώρας καλούνται να ακολουθήσουν.

Ζαχαράκη: Μετά τις 20 Μαΐου η απόφαση για τα δημοτικά

Τη Δευτέρα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφερόμενη στο τι προβλέπεται για το Δημοτικό, απάντησε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι. Ωστόσο ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε” και τη ΣΤ” Δημοτικού».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ