Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΤΑΝ ΦΥΣΑΕΙ Ο «ΝΟΤΙΑΣ» ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ…

 Breaking News

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΤΑΝ ΦΥΣΑΕΙ Ο «ΝΟΤΙΑΣ» ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ…
18 Μαΐου 2020

Πέφτουν σιγά σιγά οι μάσκες γύρω από την επέκταση του Νοτίου Προβλήτα (Πειραϊκή).

Οι τελευταίες αποκαλύψεις «ξεγύμνωσαν» όσους πήγαν να κρυφθούν πίσω από το μανδύα της «παραπλάνησης» και όσους πέταγαν τη «μπάλα» στην εξέδρα για να καλύψουν λάθη, παραλείψεις ή σκοπιμότητες…

Κάθε μέρα, όλο και κάτι που δεν ξέραμε, ή μας έκρυβαν βγαίνει στην επιφάνεια.

Το «κερασάκι στην τούρτα», το έγγραφο διεθνούς τεχνικού οίκου παρακολούθησης του έργου που από τις 10/4 ενημέρωνε τους πάντες ότι το έργο είναι μη αδειοδοτημένο!

Και αυτό, όπως και πολλά άλλα, έμειναν στα συρτάρια.

Γιατί ,ΝΑΙ, ήξεραν τι συμβαίνει, τόσο ο κ. Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, όσο και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. Είχε κοινοποιηθεί το έγγραφο στην περιφέρεια, στον ΟΛΠ και στην ΡΑΛ! (Για το οποίο δεν έχει απαντήσει κανείς έως τώρα!!)

Και τι μας έλεγαν;

«Όλα γίνονται σωστά», είπε ο κ. Υπουργός, όταν η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ του έθεσε ερωτήματα περί νομιμότητας του έργου.

«Θα γίνουν συσκέψεις…» τόνιζε ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης σε επιστολή του προς το υπουργείο.

«Τα έγγραφα είναι διαθέσιμα στο υπουργείο», πρόσθετε ο Υπουργός ενώ ο ΟΛΠ από την πλευρά του κλείνει «αυτιά», με ανακοινώσεις του στυλ… «όλα καλά, προχωράμε» και με τον εκπρόσωπό του κ.Νεκτάριο Δεμενόπουλο να «διαφημίζει» το έργο από τα βράχια της Πειραϊκής, δείχνοντας με το δάκτυλο στον ορίζοντα και κάνοντας λόγο για… υποχρεωτικές επενδύσεις.

Το θέμα πήρε και …κομματικές διαστάσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στη ΝΔ λέγοντας ότι μόνο εκείνος στέκεται στο πλευρό των κατοίκων, αλλά χωρίς να κάνει έστω μια… αυτοκριτική για τη στάση που τήρησαν (για το ίδιο θέμα), Δρίτσας , Δούρου και άλλοι Συριζαίοι από θέσεις ευθύνης όταν το κόμμα της Κουμουνδούρου ήταν στην «εξουσία».

Ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ψήφισμα στην Α’ Δημοτική Κοινότητα, πίεση της αντιπολίτευσης στο Δ. Πειραιά, πανό, αναρτήσεις στα social media, πορείες, συζητήσεις, επιστολές…

Συζητήσεις και στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά!

Η περιφέρεια πρέπει να γνωμοδοτήσει, και μετά το μπαλάκι πάει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Εκεί θα ξεκινήσει και η πολιτική σπέκουλα, οπότε όλοι οι προηγούμενοι θα μείνουν ταμπουρωμένοι πίσω να ξεχαστεί η ευθύνη που τυχόν έχουν. Οπότε πάλι στον ανεμιστήρα η «λάσπη» για τις πολιτικές και διοικητικές ευθύνες.

Στη μέση και ο Συνήγορος του πολίτη, όπου με έγγραφό του, αμφισβητεί τη νομιμότητα του έργου Νότιου Προβλήτα

Και την ώρα που μιλάμε για περιβαλλοντικές άδειες, μετρήσεις κτλ. νά σου και ο ΠΑΚΟΕ με μετρήσεις να χαρακτηρίζει άκρως επικίνδυνο τον «ατμοσφαιρικό φόρτο» στο λιμάνι!

Μιλάμε δηλαδή για ένα «γαϊτανάκι» του στυλ… «να ‘χαμε να λέγαμε και να ‘χαμε να πούμε!»

Και τα βυθοκορήματα; Επικίνδυνα ή ανενεργά; Ακούμε και εκεί διάφορα…

Λόγια πολλά… αλλά… ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η’ ΜΕΛΕΤΗ.

Υπάρχουν λένε (και μετρήσεις, βεβαίως)… κάπου… κάπως…. κάποτε…

Και από την άλλη, οι παραγωγικοί φορείς & οι αυτοδιοικητικοί φορείς που έχουν σιωπήσει περιμένοντας να καταλαγιάσει ο «πόλεμος» γιατί όπως λένε «όταν πλακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια!!!».

Ο ΟΛΠ, από την πλευρά του, «μάγκας»! Αντί να προχωρήσει τη διαδικασία αδειοδοτήσεων, να ρίξει δηλαδή σε όλα άπλετο φως και να κλείσει στόματα επέλεξε να εκμεταλλευτεί το «σκοτάδι της πανδημίας» και να βγάλει τα μηχανήματά του στον Σαρωνικό να σκάβουν το βυθό γύρω από το Μνημείο Θεμιστοκλή.

ΠΟΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ; Άφαντη και αυτή! Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, «λαλίστατη»…

Και οι Δήμαρχοι Αίγινας και Σαλαμίνας; Προτιμούν να ασχοληθούν με τα δικά τους, αυτή την περίοδο.

ΩΣ ΕΔΩ! ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ!

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 20/5 με μοναδικό θέμα τη Μ.Π.Ε. του ΟΛΠ, ΠΡΕΠΕΙ να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ το θέμα των αδειών! Να απαιτηθούν και να προβληθούν στοιχεία, να ζητηθεί η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ εγγράφως.

Μόνο έτσι θα δούμε τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει.

…ποιος δηλαδή έχει δίκιο και ποιος πετάει τη μπάλα στην εξέδρα για να τελειώνει με το παιχνίδι.

Εμείς στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, τους ξαναβ(γ)άζουμε στη σέντα!

Το κάναμε από την πρώτη στιγμή και έτσι θα συνεχίσουμε.

Α.Κ.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ