Εφημερίδα Κοινωνική

Πλακιωτάκης: Πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα αλλάξει το πρωτόκολλο για πληρότητα 50% στα πλοία

 Breaking News

Πλακιωτάκης: Πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα αλλάξει το πρωτόκολλο για πληρότητα 50% στα πλοία
21 Μαΐου 2020

Την εκτίμηση ότι τα πρωτόκολλα για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις θα αλλάξουν εντός του καλοκαιριού, εξέφρασε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον RealFm,  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε ότι τα πρωτόκολλα θα αναθεωρηθούν την κατάλληλη στιγμή και αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επεξεργασία μια πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αποζημιωθούν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες από ευρωπαϊκούς πόρους. «Ήδη εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία και με τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς των ακτοπλοϊκών εταιρειών», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι αυτό σημαίνει ότι ξεκινάμε με ένα πρωτόκολλο 50% και για όσα πλοία έχουν καμπίνες 55%. «Λέω ξεκινάμε διότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο σταδιακά και την κατάλληλη στιγμή θα αναθεωρηθεί. Όποτε καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να πάμε όλη τη θερινή περίοδο με ένα πρωτόκολλο 50%. Βρεθήκαμε σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή το προηγούμενο χρονικό διάστημα όταν αναγκαστήκαμε να επιδοτήσουμε ουσιαστικά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις», υπογράμμισε.
Πλακιωτάκης: Πιστεύω ότι οι εταιρείες θα συμπεριφερθούν με κοινωνική υπευθυνότητα

Αναφερόμενος στην ανησυχία των πολιτών για πιθανές αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα συμπεριφερθούν με κοινωνική υπευθυνότητα.   «Πιστεύω ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα συμπεριφερθούν και με κοινωνική υπευθυνότητα και με σύνεση. Μην ξεχνάμε ότι χθες ήδη ανακοινώθηκαν σημαντικά μέτρα στήριξης και της ακτοπλοΐας με τη μείωση του ΦΠΑ. Επομένως όλες αυτές οι ενέργειες και δράσεις που έχουν αναληφθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και χθες με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού βοηθούν έτσι ώστε να υπάρχει μία συγκράτηση των τιμών», κατέληξε ο υπουργός.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ