Εφημερίδα Κοινωνική

Νέες δράσεις αλληλεγγύης του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Νέες δράσεις αλληλεγγύης του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας
13 Μαΐου 2020

Το πιο δυνατό όπλο στα χέρια της Δημοτικής Αρχής παραμένει η αλληλεγγύη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε, από κοινού, τη νέα κρίση.

Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων και έως σήμερα, o Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας μέσω των κοινωνικών του δομών εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό των κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στη διανομή 800 γευμάτων σε περίπου 250 οικογένειες. Πρόκειται για δράση που έχει καθιερωθεί και έχει πλέον τη μορφή της διανομής γευμάτων σε   καθημερινή βάση στους συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα, την περασμένη Κυριακή, το Παράρτημα Ρομά του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας, διένειμε 150 μερίδες φαγητού σε 20 Ρομά οικογένειες, με στόχο την υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας σε είδη βασικών αναγκών.

Ιδιαίτερα πολύτιμη είναι επίσης, αυτές τις ημέρες η προσφορά του Κοινωνικού μας Φαρμακείου, το οποίο αποτελεί πραγματικό στήριγμα για πολλούς συνανθρώπους μας. Ταυτόχρονα, με τη βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου, εξασφαλίστηκε η φαρμακευτική περίθαλψη δεκάδων δημοτών με τη φροντίδα από την υπηρεσία της συνταγογράφησης των απαραίτητων φαρμάκων είτε με άυλη συνταγογράφηση, είτε με φυσικό τρόπο, και εν συνεχεία οι συνταγές εκτελέστηκαν σε τοπικά φαρμακεία και τα φάρμακα παραδόθηκαν κατ’ οίκον στους δημότες. Επίσης, εκτελέστηκαν συνταγές σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, κατόπιν εξουσιοδότησης των ενδιαφερομένων με τα φάρμακα να παραδίδονται κατ’ οίκον.

Ο Δήμος μας εξακολουθεί και σε αυτή τη δύσκολη, για όλους μας, περίοδο , να στέκεται, με δράσεις αλληλοβοήθειας, έμπρακτα στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ