Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Τηλεδιάσκεψη με το υπ.Περιβάλλοντος για το πρόβλημα της δυσοσμίας

 Breaking News

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ:  Τηλεδιάσκεψη με το υπ.Περιβάλλοντος για το πρόβλημα της δυσοσμίας
18 Μαΐου 2020

Δήλωση του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου

«Μετά τη σχετική επιστολή την περασμένη Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη, για τη Δευτέρα 18 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, με εμένα και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με εκπροσώπους του υπουργείου Περιβάλλοντος, αναφορικά με το σοβαρό ζήτημα της μετεγκατάστασης των βιομηχανιών που λειτουργούν μέσα στον οικιστικό ιστό.
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε εκ νέου μάρτυρες μιας αποπνικτικής κατάστασης στην περιοχή της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, εξαιτίας της γνώριμης ανυπόφορης δυσοσμίας που ταλαιπωρεί την πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων που αντιστάθηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν στη λειτουργία βιομηχανιών στα λίγα μέτρα από τα σπίτια και τα σχολεία μας. Όλες οι κυβερνήσεις όμως γυρίζουν την πλάτη τους στον λαό της περιοχής, θεωρώντας ότι πρόκειται για πολίτες β’ κατηγορίας.
Ως εδώ.
Η Δημοτική Αρχή, εκφράζοντας την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, θα διαμηνύσει στον υπουργό Περιβάλλοντος ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον είναι τεράστιοι.
Στην τηλεδιάσκεψη απόψε δεν θα απαιτήσουμε απλά την άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από την περιοχή, αλλά ένα σαφές, επίσης, χρονοδιάγραμμα για να γίνει αυτό.
Ακόμη, μέχρι την απομάκρυνση των βιομηχανιών από τον οικιστικό ιστό, θα ζητήσουμε μια γραμμή επικοινωνίας με το υπουργείο, για την άμεση αναστολή των εργασιών των βιομηχανιών κάθε φορά που η κατάσταση με τις δυσοσμίες γίνεται, όπως τώρα, ανυπόφορη. Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό και σεβαστό το αίτημά μας αυτό, ο Δήμος προτίθεται, με τη συμπαράσταση των κατοίκων, να προχωράει σε ανάλογες περιπτώσεις που η δυσοσμία γίνεται ανυπόφορη, με τα μέσα του, στον αποκλεισμό των βιομηχανιών».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ