Εφημερίδα Κοινωνική

Αίτημα δημάρχων νοτίων προαστίων να ανοίξουν άμεσα οι πλαζ

Αίτημα δημάρχων νοτίων προαστίων να ανοίξουν άμεσα οι πλαζ
13 Μαΐου 2020

Το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πολιτών στις ελεύθερες παραλίες ζητούν οι δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου της Αττικής, ιδιαίτερα ενόψει των προβλέψεων για μίνι καύσωνα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκαν έντονα φαινόμενα συνωστισμού στις παραλίες της Αττικής, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού. Το φαινόμενο αναμένεται να επαναληφθεί και αυτό το Σαββατοκύριακο, εξ ου και οι δήμαρχοι ζητούν το άνοιγμα όλου του παραλιακού μετώπου προκειμένου να υπάρξει διάχυση των λουομένων.

«Ένα απλό Σαββατοκύριακο του περασμένου Ιουλίου, οι παραλίες του δήμου μας δέχθηκαν περίπου 60.000 επισκέπτες. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν συμβεί κάτι τέτοιο τώρα», λέει στην Καθημερινή ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Ο ίδιος προσθέτει ότι η προσέλευση των πολιτών θα αυξάνεται όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι και συνεπώς «το πρόβλημα θα εντείνεται», ωστόσο τονίζει την ανάγκη ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν καθώς και για το ποσοστό της χωρητικότητας των οργανωμένων παραλιών που θα πρέπει να αξιοποιηθεί.

Υπέρ του ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών τάσσεται και ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με γνώμονα την υγεία των πολιτών και μόνον εφόσον το επιτρέπουν τα υγειονομικά δεδομένα. «Δεν είμαι της άποψης ότι επειδή ο κόσμος συνωστίζεται θα πρέπει να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Εάν τα δεδομένα το επιτρέπουν, βεβαίως και θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα, γιατί έτσι οι λουόμενοι θα διαχυθούν σε μεγαλύτερη έκταση παραλιακής ζώνης. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε οδηγίες για το πλαίσιο της λειτουργίας των παραλιών».

Με μέτρα ασφαλείας λειτουργούν ήδη οι παραλίες της Γλυφάδας, καθώς ο δήμος, ο οποίος δεν διαθέτει οργανωμένη πλαζ, έχει τοποθετήσει στις ελεύθερες παραλίες ομπρέλες ανά δέκα μέτρα. Προσεχώς, μάλιστα, ο δήμος αναμένεται να εξοπλιστεί και με δύο drones, που όταν θα βλέπουν τους λουομένους σε κοντινή απόσταση θα τους υπενθυμίζουν ηχητικά ότι θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις. «Θα είναι καλό να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, γιατί όσο αυξάνεται η θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερη θα είναι η προσέλευση του κόσμου», σημειώνει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, διευκρινίζοντας ότι αν υπάρξει μεγάλη προσέλευση πολιτών, τότε θα μπει έλεγχος στις εισόδους των πλαζ.

 ΠΗΓΗ

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ