Εφημερίδα Κοινωνική

Αίρονται οι περιορισμοί στα σκάφη – Ικανοποίηση στο yachting

 Breaking News

Αίρονται οι περιορισμοί στα σκάφη – Ικανοποίηση στο yachting
28 Μαΐου 2020

Στην άρση των περιορισμών για τα ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής προχώρησε η κυβέρνηση. Πρόκειται για μια απόφαση που απελευθερώνει την αγορά των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής. Η σχετική ΚΥΑ για την άρση των περιορισμών έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, που φέρει ημερομηνία 27 Μαΐου.

Παράγοντες του επαγγελματικού yachting εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την παραπάνω εξέλιξη, σημειώνοντας πως περίμεναν την απελευθέρωση των μετακινήσεων με ιδιαίτερη αγωνία. «Είναι μια καλή εξέλιξη για τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, καθώς ύστερα από περίπου τρεις μήνες αίρονται οι περιορισμοί. Σήμερα, στέλνουμε μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότι οι ελληνικές θάλασσες, τα ελληνικά νησιά και συνολικά ο δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο για yachting, είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους τουρίστες που θέλουν να βιώσουν από κοντά την μοναδική εμπειρία που προσφέρουν οι διακοπές με σκάφος», σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνης Στελλιάτος.

Όσον αφορά στους κανόνες λειτουργίας, ορίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • για πλοία μεταφορικής ικανότητας έως και δώδεκα (12) επιβατών επιτρέπεται να ταξιδεύουν με το σύνολο αυτών,
  • για πλοία μεταφορικής ικανότητας άνω των δώδεκα επιβατών, η κάθε φορά υπερβαίνουσα τους δώδεκα (12) επιβάτες μεταφορική ικανότητα μειώνεται στο ήμισυ και προστίθεται σε αυτή των δώδεκα (12) επιβατών. Εφόσον από την εν λόγω μείωση δεν προκύπτει ακέραιος αριθμός, αυτός στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο. Επιπλέον, επιβάλλεται η τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά.
  • Στα τουριστικά ημερόπλοια, επιτρέπεται η διενέργεια ταξιδιού με  ανώτατο όριο το πενήντα τοις εκατό (50%) του επιτρεπόμενου συνολικού αριθμού επιβατών αυτών καθώς και η τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά.

 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ