Εφημερίδα Κοινωνική

Επιτρέπονται κολύμπι, ψάρεμα και σκάφη αναψυχής χωρίς μηχανή

 Breaking News

Επιτρέπονται κολύμπι, ψάρεμα και σκάφη αναψυχής χωρίς μηχανή
06 Μαΐου 2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιτρέπονται και πάλι οι θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως κολύμπι ψάρεμα και σκάφη αναψυχής (χωρίς μηχανή).

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, γνωρίζεται ότι εκδόθηκαν Κ.Υ.Α. που αφορούν την επιβολή του μέτρου του εν μέρει προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών στην Επικράτεια, πέραν των ορίων της οικείας Περιφέρειας ή Περιφερειακής Ενότητας, την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με τα νησιά, την παράταση ισχύος του προσωρινού περιορισμού του κατάπλου ιδιωτικών πλοίων (σκαφών) αναψυχής προερχόμενων από το εξωτερικό και την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης του απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων στην ελληνική Επικράτεια.

Διευκρινίζεται, ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού-κολύμπι, χρήση ιδιωτικών (μη μηχανοκίνητων) θαλάσσιων μέσων αναψυχής, διενέργεια αλιείας από την στεριά, επιτρέπονται.

Η χρήση μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ή αυτών που απαιτείται η χρήση μηχανοκίνητου σκάφους, εξακολουθεί να απαγορεύεται.»


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ