Εφημερίδα Κοινωνική

Επιχείρηση «Σφραγίστε τον Έβρο»: Η φύλαξη με ΜΑΤ, drones και θερμικές κάμερες

Επιχείρηση «Σφραγίστε τον Έβρο»: Η φύλαξη με ΜΑΤ, drones και θερμικές κάμερες
27 Μαΐου 2020

Στη «θωράκιση» του Έβρου προχωρά η Ελλάδα, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος φράχτης. Το OPEN TV παρουσίασε τα σημεία της ανέγερσης του φράχτη αλλά και τη διασπορά δυνάμεων σε όλο το μήκος του ποταμού για τη φύλαξη των συνόρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία είναι τα βασικά μέρη από τα οποία θα περάσει ο νέος φράχτης. Πρόκειται για τα σημεία «Πέταλο», εκεί όπου ο φράχτης θα φτάνει σε μήκος τα 16,5 χλμ., το «Κτήμα Τσιρώζη», όπου θα είναι 14 χλμ. και τέλος το σημείο Νεραϊδότοπος, όπου ο φράκτης θα καταλήγει και θα έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας είναι «σφραγίστε τον Έβρο», με μονάδες ανεπτυγμένες σε πολλά σημεία για όσο θα διαρκέσει η ανέγερση του φράχτη ώστε να μην περνάει το παραμικρό.

evrois

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με την διαταγή του Αρχηγού της Αστυνομίας, 18 διμοιρίες των ΜΑΤ θα καταφθάσουν στην περιοχή, εκ των οποίων οι τρεις θα μεταφερθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα από την Αθήνα. Οι διμοιρίες θα ξεκινήσουν το πρωί της Πέμπτης με την βάση τους να είναι η Αλεξανδρούπολη, η Ορεστιάδα, οι Καστανιές και οι Φέρες και βασικό σκοπό τις «ενέδρες» και τις περιπολίες, στην περιοχή. Οι διαταγές στους άντρες της Αστυνομίας είναι για όσο θα χτίζεται ο φράχτης, δηλαδή όλο το καλοκαίρι, να γίνει εφαρμογή υπηρεσιακό σχέδιο που εφαρμόστηκε και τον Μάρτιο, στα σημεία που έχουν επιλεγεί.

Στα «νεκρά» σημεία στα οποία δεν μπορούν να περιπολήσουν αστυνομικοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, εκεί θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο τα drones, τα ελικόπτερα καθώς επίσης και οι θερμικές κάμερες.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ