Εφημερίδα Κοινωνική

Χειροπέδες σε μέλη συμμορίας που ρήμαζαν τα αυτοκίνητα της περιοχής!

 Breaking News

Χειροπέδες σε μέλη συμμορίας που ρήμαζαν τα αυτοκίνητα της περιοχής!
06 Μαΐου 2020

*Της Χριστίνας Μπιτάδου

Μια μεγάλη υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της πρωταπριλιάς. Στο Τμήμα Ασφάλειας Νίκαιας καταγγέλθηκε ότι ένα άσπρο FIAT, το οποίο είχε μισθωθεί με leasing από την εταιρεία «Autohellas A.E.», κλάπηκε από την περιοχή της Νίκαιας. Την ίδια μέρα προσήλθε στην υπηρεσία ένας υπάλληλος της εταιρείας «Autohellas A.T.E.E. (Hertz)» και κατέθεσε ότι το εν λόγω όχημα, βρίσκεται στην οδό Σαλαμίνος 42-48 στον Πειραιά, σύμφωνα με το σύστημα εντοπισμού gps που είχε το αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας έσπευσαν αμέσως να αναζητήσουν το όχημα αλλά με αρνητικό αποτέλεσμα. Αφού είδαν ότι στην οδό Σαλαμίνος δεν υπήρχε το κλοπιμαίο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι πολύ κοντά από εκεί και συγκεκριμένα στην οδό Μεθώνης, υφίσταται ένα κατάστημα επισκευής και εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων ο οποίος χώρος χρησιμοποιούταν κατά το παρελθόν από μέλος εγκληματικής οργάνωσης για κλοπές αυτοκινήτων. Ο συγκεκριμένος χώρος λοιπόν, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και την επόμενη μέρα το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον R.F. κατηγορούμενο να ανοίγει με κλειδιά την πόρτα της αποθήκης που βρίσκεται επί της οδού Μεθώνης στον Πειραιά.

Όταν μπήκε ο κατηγορούμενος μέσα στην αποθήκη, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε το εν λόγω αφαιρεθέν αυτοκίνητο το οποίο αναζητούσαν οι αστυνομικοί. Μάλιστα είχαν προλάβει να παραποιήσουν και ορισμένα εξαρτήματα από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, τα οποία είχαν αφαιρεθεί και βρέθηκαν μετά στον χώρο. Ο ανωτέρω κατηγορούμενος δήλωσε πως εργαζόταν εκεί στην αποθήκη και τα κλειδιά τα παρελάμβανε καθημερινά από τον Π. Τ. κατηγορούμενο, ο οποίος διατηρεί πλυντήριο – λιπαντήριο οχημάτων επί της οδού Μεθώνης στον Πειραιά.

Λίγο αργότερα της ίδιας μέρας, εντοπίστηκε και ο Π.Τ. από τους αστυνομικούς, ο οποίος τους δήλωσε πως η θέση του εκεί μέσα είναι να αποσυναρμολογεί εξαρτήματα τα οποία διέθεταν προς πώληση σε πελάτες που προσέρχονταν στον χώρο. Ενώ ενημέρωσε τις Αρχές πως ο Π.Δ. κατηγορούμενος είναι αυτός που διαχειρίζεται τον χώρο της αποθήκης.

Ο R.F. και ο Π.Τ. κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Κατά την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη επί της οδού Μεθώνης στον Πειραιά βρέθηκαν, εκτός το κλεμμένο άσπρο Fiat, και κατασχέθηκαν 16 κινητήρες οχημάτων, ενώ στον χώρο υπήρχε πλήθος ανταλλακτικών από διαλυμένα οχήματα.

Στην αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Μεθώνης στο πλυντήριο αυτοκινήτων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Nissan, το οποίο ο Π.Δ. κατηγορούμενος το χρησιμοποιούσε για μεταφορά ανταλλακτικών. Όπως διαπιστώθηκε από την όλη έρευνα της αστυνομίας αλλά και από τις προφορικές δηλώσεις των συλληφθέντων, η επιχείρηση της αποθήκης όπου βρέθηκε το κλεμμένο Fiat, ανήκει στον Α.Γ. κατηγορούμενο.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του Π.Δ. μεταξύ αυτών που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ήταν: τσαντάκια μεταφοράς όπλου, χειροπέδες, σφαίρες κρότου, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM , πολλά κλειδιά οχημάτων και 2 φορητοί υπολογιστές.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. όλα τα παραπάνω μέλη – κατηγορούμενοι, είχαν οργανωθεί προκειμένου να διαπράττουν συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων, να αποσυναρμολογούν τα κλεμμένα οχήματα, να αφαιρούν ή να τα παραποιούν τους αριθμούς των πλαισίων και κινητήρων και στην συνέχεια να διαθέτουν μέρη αυτών προς πώληση σε τρίτους.

Για αυτό τον σκοπό έδρα για την οργάνωση τους χρησιμοποιούσαν την οδό Μεθώνης στον Πειραιά. Μάλιστα κάποια μέρη των αυτοκινήτων τα διέθεταν προς πώληση και μέσω του διαδικτύου. Οι ανωτέρω συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιων του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, για τα περαιτέρω.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ