Εφημερίδα Κοινωνική

Μπακογιάννης για πλατεία Ομονοίας: Κάναμε λάθος με τον συνωστισμό, αλλά δεν κάναμε φιέστα

 Breaking News

Μπακογιάννης για πλατεία Ομονοίας: Κάναμε λάθος με τον συνωστισμό, αλλά δεν κάναμε φιέστα
15 Μαΐου 2020

«Σύμβολο αισιοδοξίας» χαρακτήρισε την πλατεία Ομονοίας ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

 

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι το στοίχημα της Δημοτικής Αρχής είναι πλέον να προστατευτεί η πλατεία.

Απαντώντας στις κριτικές για συνωστισμό, ο δήμαρχος της Αθήνας τόνισε ότι η πλατεία ήταν έτοιμη από τον Μάρτιο αλλά δεν άνοιγε λόγω κορωνοϊού. «Εμείς την είχαμε από τον Μάρτιο έτοιμη την πλατεία αλλά δεν την ανοίγαμε λόγω κορωνοϊού. Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια, δεν απευθύναμε προσκλήσεις, δεν δημοσιοποιήσαμε καν την ώρα που θα λειτουργήσει το συντριβάνι» πρόσθεσε.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο ίδιος πήγε για μερικά λεπτά έτσι ώστε να ευχαριστήσει τους χορηγούς «που δώσανε τα ζεστά τους λεφτά και να ‘ναι καλά οι άνθρωποι. Από εκεί και πέρα ήταν εκεί και η Ελληνική και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα η δημοτική αστυνομία είχε πάρει και τα μεγάφωνα και φώναζε στον κόσμο να κρατήσουν αποστάσεις», σημείωσε.

Ο Κ. Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι ο κόσμος ήταν περισσότερος από όσους περίμενε. «Ήρθε ένας κόσμος παραπάνω από ότι το περιμέναμε. Ξέρετε, ακόμη και τώρα περνάει κόσμος από την πλατεία, σταματάει, βγάζει φωτογραφίες. Και δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε όλοι τον ελεύθερο χώρο, το δημόσιο χώρο. Εύχομαι να είναι τόπος ευχάριστου συνωστισμού στο μέλλον».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα κοινωνικής απόστασης είναι απαραίτητα και υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να προσέχουν και να τα διαφυλάσσουν.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ