Εφημερίδα Κοινωνική

Άρση μέτρων: Πού επιτρέπονται και πού όχι οι μετακινήσεις εντός Αττικής

Άρση μέτρων: Πού επιτρέπονται και πού όχι οι μετακινήσεις εντός Αττικής
04 Μαΐου 2020

«Θέλω να ταξιδέψω στη Σαλαμίνα που είναι εντός του νομού κατοικίας μου. Μπορώ;». «Άρα τώρα μπορώ να πάω μέχρι τα Κύθηρα;». «Μέχρι τον Ωρωπό μπορώ να φτάσω χωρίς να έχω πρόβλημα ελέγχου στα διόδια;». «Τις βεβαιώσεις τις κρατάμε ή μπορεί να μας χρειαστούν ξανά;».

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα πολλά ερωτήματα του κόσμου σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις, τα οποία παύουν να ισχύουν από σήμερα. Οι πολίτες πλέον δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν υπεύθυνες δηλώσεις για τις μετακινήσεις τους, ωστόσο έχει προκληθεί σύγχυση σχετικά με τα «όρια» του κάθε νομού και το εάν θα μπορούν πλέον από σήμερα να ταξιδέψουν στα νησιά.

Αρχικά, σε ερώτημα για το εάν μπορεί κανείς να ταξιδέψει σε νησί που είναι εντός του νομού της μόνιμης κατοικίας του, η απάντηση ήταν χθες ξεκάθαρη στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. «Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων», είπε συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς. «Αυτά είναι τα όπλα στη μάχη, η τήρησή τους θα κρίνει την έκβαση του πολέμου», σημείωσε.

Οι μετακινήσεις, όπως είπε, είναι ελεύθερες εντός λεκανοπεδίου. Ένας κάτοικος της Δυτικής Αθήνας μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο, για παράδειγμα, κάτι που ισχύει για όλους τους διοικητικούς τομείς της Αττικής.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ