Εφημερίδα Κοινωνική

Αλεξάνδρα Γκανά: Με τον κύριο Τσιόδρα …ακόμη

 Breaking News

Αλεξάνδρα Γκανά: Με τον κύριο Τσιόδρα …ακόμη
20 Μαΐου 2020

Από την πρώτη στιγμή τον κατά συμπάθησα όχι τόσο για το πράο ύφος και το μειλίχιο τρόπο της φωνής του όσο για την δύναμη που κρύβει η θέληση και η αφοσίωσή του ….δεν θα ´χε καταφέρει τίποτα από όσα κατάφερε αν αυτή του η δύναμη δεν ήταν τεράστια.

Συγχρόνως τον λυπήθηκα !!! Ω ναι …! Βλέποντας τον κόσμο να τον αποθεώνει πέρασε από μπροστά μου η εικόνα του από την ώρα εκείνη που ο λαός θα του ´ξεσκίσει τις σάρκες ´ . «Ξέρει άραγε που έχει μπλέξει ; Θα αντέξει ;» ήταν οι σκέψεις που ερχόντουσαν στο μυαλό μου κάθε φορά που τον έβλεπα. Και άντεξε … και αντέχει !!!!

Το τι έχει γραφτεί για αυτόν … το ποιες κατηγορίες του έχουν αποδοθεί … το τι σενάρια συνωμοσίας έχουν χτιστεί γύρω  από το όνομά του είναι το αντίτιμο για κάθε καλό λόγο που ειπώθηκε όταν προσπαθούσε να σώσει τον παππού μας , τον πατέρα μας , τους ανθρώπους μας ….

Τότε που όλοι οι Έλληνες βλέποντας τους θανάτους στις γειτονικές και όχι μόνο χώρες ψάχναμε μια σανίδα σωτηρίας να κατευνάσουμε τον φόβο , την ανασφάλεια και την άγνοια που νιώθαμε μπροστά σε έναν υπαρκτό εχθρό .

Και όταν τα κατάφερε , γιατί εκείνος τα κατάφερε όχι εμεις , ήρθε η ώρα της εκ του ασφαλούς αμφισβήτησης …των μετά Χριστον προφητών, των παντοτινά ´δεν είμαι εγώ κάνα χαιβαν´ που θα με κοροϊδέψετε εσείς ‘!!

Και εκεινος συνεχίζει … αγνοώντας τα αστεία και κουτά σενάρια , συνεχίζει να κάνει αυτό που πρέπει. Με την ίδια θέληση και αφοσίωση που μας γοήτεψε από τις πρώτες μέρες που μας συστήθηκε . Συγκροτημένος και ανεπηρέαστος από κάθε εξωγενή παράγοντα , θετική ή αρνητική κριτική , συνεχίζει να υπηρετεί την επιστήμη του , το καθήκον του , την αγάπη του για τον άνθρωπο , τον Θεό του …«έκαστος εφ ω ετάχθη».

Να αντιμετωπίζει αγνοώντας, όχι επειδή εκνευρίζεται αλλά επειδή οικτίρει , επειδή ´ου γαρ οίδουσι τι ποιούσι ´ , επειδή δεν έχει καμία ανάγκη να αποδείξει κάτι όσον αφορά το πρόσωπό του . Στον ´καθρέφτη ´  του βλέπει τους υπερήφανους γονείς του , τους κόπους του , την καταξίωσή του , τα εφτά του παιδιά και τον Θεό. Δεν έχει άλλο χώρο … γέμισε την ζωή και τις αντανακλάσεις της με δημιουργία και αγάπη!!

Συνεχίστε κύριε Τσιόδρα … και συγχωρέστε μας !!!

 

 

*Η Αλεξάνδρα Γκανά είναι πολιτευτής της Β” Πειραιά


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ