Εφημερίδα Κοινωνική

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. σελίδες στο Facebook που καλούν σε «ιερά αντάρτικα»

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. σελίδες στο Facebook που καλούν σε «ιερά αντάρτικα»
16 Απριλίου 2020

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας, σε διόδια, εθνικές οδούς, παραδρόμους και εκκλησίες, προκειμένου να μην παρατηρηθούν μετακινήσεις εκτός αστικών κέντρων αλλά και συγκεντρώσεις έξω από εκκλησίες, ιδίως το βράδυ της Μ. Παρασκευής και του Μ. Σαββάτου. Ωστόσο, τα «μάτια» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πέσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το τελευταίο διάστημα λόγω τη καραντίνας, έχουν εμφανιστεί κάποιες σελίδες, κυρίως στο Facebook, οι οποίες παρακινούν τον κόσμο να βγει από το σπίτι, να «σπάσει» τα μέτρα απαγόρευσης, κόντρα στις αποφάσεις τις κυβέρνησης.

«Αν σε κάθε μπλόκο θα έχει 2-3-4 αστυνομικούς και όλη η υπηρεσία θα είναι σε μπλόκα και δεν θα έχουν ενισχύσεις, πως θα σταματήσουν 20-50-100 άτομα ανά μπλόκο; Και που θα τους πάνε όλους; ΒΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Δ….. », «Ανάσταση όλοι έξω», «Μεγάλη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα βγαίνουμε κατά χιλιάδες όλοι και πάμε εκκλησία». Τα παραπάνω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά καλέσματα «αντάρτικου» για εκκλησιασμό, που έχουν ανιχνεύσει τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, σε ομάδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε τρία μόνο τέτοια group στο Facebook, τουλάχιστον… 20.000 ακόλουθοι, καλούν ή ασπάζονται τέτοιου είδους καλέσματα.

Τέτοιες σελίδες λοιπόν έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι ελληνικές αρχές, ώστε να προλάβουν να αποτρέψουν άμεσα συγκεντρώσεις, ειδικά έξω από εκκλησίες ή άλλα σημεία. Από χθες το πρωί, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά αυτά τις σελίδες και αναζητούν τους διαχειριστές τους.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ