Εφημερίδα Κοινωνική

Σταϊκούρας: Υπό εξέταση επίδομα σε αστυνομικούς και μείωση ενοικίου σε φοιτητές

 Breaking News

Σταϊκούρας: Υπό εξέταση επίδομα σε αστυνομικούς και μείωση ενοικίου σε φοιτητές
13 Απριλίου 2020

Την καταβολή επιδόματος σε αστυνομικούς και υπαλλήλους καθαριότητας εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως ανάφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ακόμη πως εξετάζεται και το θέμα των φοιτητικών ενοικίων.

Ειδικότερα, σε ερώτημα αν θα δοθεί επίδομα επιβράβευσης και στους αστυνομικούς ή και αν θα υπάρχει πρόβλεψη για τους φοιτητές που πληρώνουν στο ακέραιο το ενοίκιο ενώ οι σχολές έχουν κλείσει, απάντησε ότι και τα δύο αυτά θέματα «αξιολογούνται και στην ώρα τους θα ανακοινωθούν».

Όσον αφορά στην επανεξέταση των πρωτοβουλιών οικονομικής στήριξης τον Μάιο, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως θα γίνει στη βάση των εξελίξεων που θα έχουμε και στο υγειονομικό πεδίο και των συστάσεων της ειδικής επιτροπής για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοιού. «Πιθανόν το 1 δισ. ευρώ να επαναληφθεί το μήνα Μάιο» προανήγγειλε για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, τονίζοντας πως ήδη έσπευσαν να αξιοποιήσουν πρώτες το μέτρο περίπου 70.000 επιχειρήσεις.

Στα άμεσα μέτρα που ανέφερε ήταν το ειδικό πρόγραμμα για το υπουργείο Πολιτισμού μέσα από τα 10 εκατ. που έχουν ήδη δοθεί αλλά και ειδικές δράσεις για τους «αόρατους» εργαζόμενους που δεν τους «βλέπει» στο σύστημα προστασίας των ΚΑΔ και της ΕΡΓΑΝΗ.

Και για τον Τουρισμό ανέφερε πως «επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και μέσα στο μήνα Απρίλιο θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η πρόβλεψη για την ευρωπαϊκή οικονομία είναι ύφεση 5%-10% και κάτι αντίστοιχο πρέπει να περιμένουμε και για την Ελλάδα. Απέφυγε ωστόσο να δώσει εκτίμηση για ακριβές μέγεθος συρρίκνωσης του ΑΕΠ.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ