Εφημερίδα Κοινωνική

Συνεργασία Υπουργείου Ναυτιλίας και Ιδρύματος Ευγενίδου για τη ναυτική εκπαίδευση

Συνεργασία Υπουργείου Ναυτιλίας και Ιδρύματος Ευγενίδου για τη ναυτική εκπαίδευση
16 Απριλίου 2020

Πρωτόκολλο συνεργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ιδρύματος Ευγενίδου υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Προέδρος του Ιδρύματος κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης.

Το Πρωτόκολλο προβλέπει ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου αναλαμβάνει να εκπονήσει και να καταθέσει εισήγηση για μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαμόρφωσης του νέου θεσμικού πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Ευγενίδου, αλλά και προσωπικά τον Πρόεδρο του κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη, τόσο για τη συνολική διαχρονική προσφορά του στην πατρίδα μας, όσο και για την προφορά του, ειδικότερα, στη ναυτική εκπαίδευση», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Εξάλλου ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πλακιωτάκης στο θέμα της τηλεκπαίδευσης που λειτουργεί ήδη εδώ και μερικές μέρες προσφέροντας σε 5.500 και πλέον σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού σε όλη την Ελλάδα, την δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας.

«Με τη συνδρομή του Ιδρύματος Ευγενίδου και τη συνεισφορά της Microsoft θεσμοθετήσαμε την τηλεκπαίδευση στις ναυτικές μας σχολές, διαμορφώνοντας μια νέα, σύγχρονη πραγματικότητα», τόνισε ο κ Πλακιωτάκης, προσθέτοντας:

«Συνεχίζουμε, με στόχο τη δημιουργία περί τα τέλη του έτους ενός νόμου πλαισίου για τη ναυτική εκπαίδευση, ώστε η ναυτιλία μας να έχει στελέχη με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής μας.

Για εμάς, το ζήτημα του εκσυγχρονισμού της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, είναι η μεγαλύτερη τομή και η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που μπορούμε να αφήσουμε στη Ελληνική ναυτιλία, αλλά και στον τόπο μας».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης από την πλευρά του επισήμανε ότι «στις δύσκολες μέρες που περνάει ο πλανήτης λόγω των τραγικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, η σημερινή είναι μία ημέρα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Ελπίδας, μιας και η εμπιστοσύνη που έδειξε η Πολιτεία στο διαχρονικό της εταίρο επί έξι συναπτές δεκαετίες, το Ίδρυμα Ευγενίδου, δίνει την δυνατότητα να εκπονηθεί εισήγηση στρατηγικού επιπέδου για τη διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Αισιοδοξίας, γιατί όλοι μαζί, με την συνδρομή και των άλλων θεσμικών φορέων της ναυτιλίας μας, μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός πλαισίου ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα δημιουργήσει βέλτιστες συνθήκες απασχολησιμότητας για την Ελληνίδα και τον Έλληνα αξιωματικό στην παγκόσμια ναυτιλία του αύριο, αλλά και θα βοηθήσει την ελληνική ναυτιλία να επαυξήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προσωπικά τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Ίδρυμα Ευγενίδου», κατέληξε ο κ. Ευγενίδης.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ