Εφημερίδα Κοινωνική

Σάμο: Κοντέινερ από την Τουρκία στη δομή – Τι απαντά ο γγ Πρώτης Υποδοχής

Σάμο: Κοντέινερ από την Τουρκία στη δομή – Τι απαντά ο γγ Πρώτης Υποδοχής
13 Απριλίου 2020

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που ανέδειξε το «Εκτός Γραμμής», πρόκειται για κάποια από τα κοντέινερ που βρίσκονται στο νέο κέντρο, με τον Μάνο Λογοθέτη να δίνει τη δική του διάσταση στο θέμα.

«Δεν είναι το σύνολο των κοντέινερ που έφτασαν εδώ, είναι λίγα αλλά είχαν παραγγελθεί από την Τουρκία. Η παραγγελία είχε γίνει πριν από την ένταση στον Έβρο και απλά συνέπεσε να έρθουν αυτήν την περίοδο», τόνισε ο δημοσιογράφος του samostimes.gr στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε: «Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερης ποιότητας και πιο φθηνά».

Αντέδρασε η κυβέρνηση

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης, η κυβέρνηση ενημερώθηκε για αυτήν την ενέργεια και αντέδρασε.

«Το πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες ημέρες. Το κέντρο αυτό κατασκευάζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και ο εργολάβος που το ανέλαβε έπρεπε να πάρει συγκεκριμένο αριθμό κοντέινερ από την Τουρκία. Προχώρησε νομίζω τον Δεκέμβρη, στην προμήθεια και αυτά εμφανίστηκαν τώρα. Η κυβέρνηση αντέδρασε και αυτό δεν θα ισχύει από εδώ και στο εξής, ο οργανισμός είναι Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προμήθειες θα γίνονται από μέλη της».

«Ο εργολάβος είναι Έλληνας, ο άνθρωπος κινήθηκε με βάση το δικό του συμφέρον. Δεν γνώριζε ότι τον Δεκέμβρη θα οξυνθούν τα πνεύματα», επεσήμανε.

Όσο για το αν έχει ενημερώθει για τα σενάρια περί μεταναστών με κορωνοϊό από την Τουρκία: «Ενημερωνόμαστε όλοι για τις κινήσεις που γίνονται και λαμβάνονται μέτρα. Η επιστήμη δεν μπορεί να είναι σίγουρη αν δεν δούμε τους ανθρώπους».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ