Εφημερίδα Κοινωνική

Παραγωγή 25 τόνων αντισηπτικού και 40.000 μασκών από τις Ένοπλες Δυνάμεις

 Breaking News

Παραγωγή 25 τόνων αντισηπτικού και 40.000 μασκών από τις Ένοπλες Δυνάμεις
13 Απριλίου 2020

Στη μάχη για την παρασκευή αντισηπτικών και μασκών προστασίας από τον κορονοϊό έχει ριχτεί και ο στρατός. Μάλιστα μέχρι τώρα έχουν παραχθεί 25 τόνοι αντισηπτικού και 40.000 μάσκες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι 25 τόνοι αντισηπτικού έχουν φύγει από την 441 Αποθήκη Βάσης Υγειονομικού Υλικού του στρατού προς τις μονάδες, τα νοσοκομεία της χώρας και άλλα σημεία που ορίζονται από τις αρμόδιες επιτροπές υγείας.

Μάλιστα αντισηπτικά έχουν σταλεί και στις μονάδες της Κύπρου. Σημειώνεται πως στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο έχουν ήδη παραχθεί 40.000 μάσκες με στόχο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η παραγωγή να φτάσει στις 150.000 μάσκες. Το ύφασμα για τις μάσκες είναι πιστοποιημένο και σύμφωνα με τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται με τρόπο ηχηρό και έντονο, πάντα δίπλα στην κοινωνία, σε όσες δύσκολες δοκιμασίες αυτή αντιμετωπίζει» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε «αυτή η προσπάθεια δεν αφορά μόνο στην κάλυψη των αναγκών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ