Εφημερίδα Κοινωνική

Ουρές, θερμομέτρηση και αστυνομία έξω από το υποθηκοφυλακείο Αθηνών

Ουρές, θερμομέτρηση και αστυνομία έξω από το υποθηκοφυλακείο Αθηνών
28 Απριλίου 2020

Μεγάλη ουρά σχηματίστηκε από νωρίς το πρωί έξω από το έμμισθο υποθηκοφυλακείο Αθηνών στην οδό Αριστοτέλους, καθώς σήμερα άρχισε η επαναλειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις οι πολίτες και οι δικηγόροι που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.

Έτσι, νωρίς το πρωί έσπευσαν στην περιοχή αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίοι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αρκούνται σε συστάσεις και υπενθυμίσεις για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας σε συνέντευξή του, χθες, στην ΕΡΤ τόνισε ότι για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχει συστήσει η αρμόδια εθνική επιτροπή. «Εφοδιάζουμε με υγειονομικό υλικό, τόσο τα υποθηκοφυλακεία, όσο και τα Πρωτοδικεία, όσο και τα Ειρηνοδικεία» είπε ο κ. Τσιάρας και προσέθεσε: «Φροντίζουμε να υπάρχει σεκιούριτι για να υπάρχει τάξη στα μεγάλα υποθηκοφυλακεία της χώρας και σε όσα άλλα μας ζητηθεί. Αλλά βεβαίως και στα Ειρηνοδικεία που και εκεί ξέρουμε πως υπάρχει συνωστισμός». Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε να τονίσει την ατομική ευθύνη του καθενός για την τήρηση των μέτρων.

Θερμομέτρηση στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας

Το καθεστώς της σημερινής επαναλειτουργίας του Ειρηνοδικείου της Αθήνας ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας, περιγράφεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η πρόεδρος του Συμβουλίου Διεύθυνσής του Ελένη Ζαχαριάδου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η είσοδος στο κτήριο θα γίνεται κατόπιν θερμομέτρησης όσων επιθυμούν να εισέλθουν σε αυτό, ενώ υποχρεωτική καθίσταται για όλους (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους και πολίτες) η χρήση μάσκας και αντισηπτικού.

Ακόμη, υποχρεωτική είναι η απολύμανση των χεριών με απολυμαντικά που θα υπάρχουν διαθέσιμα στην είσοδο αλλά και σε άλλους χώρους του Ειρηνοδικείου, πριν από την είσοδο σε γραφεία ή δικαστικές αίθουσες. Ακόμη, όλοι θα πρέπει να τηρούν υποχρεωτική απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ σε γραφεία ή δικαστικές αίθουσες θα εισέρχεται ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και γενικότερα την κίνηση στο δικαστήριο θα επιβλέπουν πέντε άνδρες ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

Μάλιστα, η διεύθυνση του Ειρηνοδικείου έχει μεριμνήσει για την ύπαρξη ομάδων του Ερυθρού Σταυρού στις εισόδους του Ειρηνοδικείου, τόσο από την οδό Δέγλερη όσο και από την οδό Λουκάρεως, οι οποίες θα προβαίνουν σε θερμομέτρηση των εισερχομένων.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ