Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Νέο μήνυμα αισιοδοξίας για τη χώρα μας – «Έχει επιπεδωθεί η καμπύλη»

 Breaking News

Κορωνοϊός: Νέο μήνυμα αισιοδοξίας για τη χώρα μας – «Έχει επιπεδωθεί η καμπύλη»
08 Απριλίου 2020

«Η επιδημική καμπύλη των θανάτων δεν έχει κάποια αύξηση, ίσα ίσα περιμένουμε να δείξει μείωση τις επόμενες μέρες» επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. «Οι νεκροί ακολουθούν δύο με τρεις εβδομάδες μετά την εφαρμογή των μέτρων, προοδευτικά θα δείτε αυτοί να μειώνονται» σχολίασε αναφερόμενος στην πορεία διασποράς του κορωνοϊού.

«Όλες μας οι επιδημικές προβλέψεις μας είναι καλές, δείχνουν ότι έχει επιπεδωθεί η καμπύλη, δεν θα κάνει απότομη κορύφωση, εξαρτάται από το σεβασμό που θα δείξουμε στα μέτρα. δεν υπάρχει τεράστια διασπορά» σημείωσε ο λοιμοξιωλόγος.

«Αν αφήναμε ανεξέλεγκτους χιλιάδες ανθρώπους που είναι σε καραντίνα και επώαζαν τον ιό θα είχαμε τεράστια διάφορα που θα τη βλέπαμε άμεσα, πιστέψτε με, και σε νεκρούς» υπογράμμισε, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι ΜΕΘ δεν έχουν τραγική άνοδο σε αριθμό. «Με τα μέτρα που πήραμε έχουμε καταφέρει και έχουμε συγκρατήσει την επιδημία» τόνισε.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σε επόμενη φάση θα γίνει μαζικός εργαστηριακός έλεγχος «την οποία θα υλοποιήσεις σταδιακά μια κατάσταση επαναφοράς της χώρας στην κανονικότητα» όπως είπε.

TSIORDAS


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ