Εφημερίδα Κοινωνική

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» -Ποια έργα χρηματοδοτεί

 Breaking News

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» -Ποια έργα χρηματοδοτεί
09 Απριλίου 2020

Στα 2,5 δισ. για τέσσερα χρόνια ανέρχεται η συνέχεια του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Οι τρεις υπουργοί υπέγραψαν την σχετική ΚΥΑ, με τον υπουργό Εσωτερικών να τονίζει ότι θα συμπεριληφθούν όλοι οι δήμοι και όλα τα έργα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που δεν έχουν μεταφερθεί στα ΠΕΠ. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών από το πρόγραμμα θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα ληφθεί ειδική μέριμνα για του μικρούς νησιωτικούς Δήμους.

Τα έργα που προβλέπονται αφορούν 7 θεματικούς τομείς, μεταξύ των οποίων:

-Η προστασία της υγείας των πολιτών με επίκεντρο τις δράσεις για την απόκτηση εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

-Η πολιτική προστασία με έμφαση σε αντιπλημμυρικά έργα.

-Η ποιότητα ζωής με έργα για ύδρευση και αποχέτευση.

-Η ψηφιακή σύγκλιση με στόχο τους έξυπνους δήμους.

-Η παιδεία, ο αθλητισμός, ο τουρισμός και η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

-Η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και

-Οι δράσεις τεχνικής βοήθειας.

Τέλος, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, σε όλες τις διαδικασίες θα συμμετέχουν η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ, ενώ το πρόγραμμα ονομάζεται «Αντώνης Τρίτσης», εις μνήμην του πρώην δημάρχου Αθηναίων (σ.σ. έφυγε από τη ζωή στις 7 Απριλίου 1992), ενός μεγάλου οραματιστή της Αυτοδιοίκησης που συμβολίζει την ενότητα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ