Εφημερίδα Κοινωνική

Γρηγόρης Καψοκόλης: Ως Δημοτική Αρχή προετοιμαζόμαστε για την «επόμενη μέρα» στον Πειραιά -Στηρίζουμε πολίτες & επαγγελματίες -Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

 Breaking News

Γρηγόρης Καψοκόλης: Ως Δημοτική Αρχή προετοιμαζόμαστε για την «επόμενη μέρα» στον Πειραιά -Στηρίζουμε πολίτες & επαγγελματίες -Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
23 Απριλίου 2020

Με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα Δήμος Πειραιά, που περιλαμβάνουν σημαντικές οικονομικές διευκολύνσεις σε δημότες και επαγγελματίες λόγω της δύσκολης αυτής περιόδου, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου κ.Γρηγόρη Καψοκόλη για να μας μιλήσει για τη «φιλοσοφία» αυτών των μέτρων, τη διάρκειά τους, τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν, αλλά και να μας πει πώς  βλέπει ο ίδιος την «επόμενη ημέρα» στην πόλη.

*Συνέντευξη στον Κώστα Παναγιωτάκη

 kapsokolis2

-κ. Αντιδήμαρχε, με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Δήμος Πειραιά για απαλλαγές τελών και οι οικονομικές διευκολύνσεις σε δημότες και επαγγελματίες, θα θέλαμε να μας πείτε το «σκεπτικό» πίσω από αυτή την πρωτοβουλία αλλά την κατάσταση που είδατε με τα μάτια σας (και εσείς και ο Δήμαρχος) να διαμορφώνεται στην πόλη.

 

Κύριε Παναγιωτάκη, σήμερα βλέπουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να προστατέψουμε την πόλη μας για να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε από την πανδημία. Η Δημοτική αρχή δεν άφησε ούτε μία στιγμή τους δημότες, τους επισκέπτες, και τους εργαζόμενους, αυτής της πόλης απροστάτευτους. Και αυτό το έκανε από την πρώτη μέρα. Βλέποντας τον προβληματισμό και την αγωνία όλων εκείνων που οι επιχειρήσεις τους είχαν κλείσει λόγω του Κορωνοϊού, εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε λιγότερο από το να τους σταθούμε με άμεσες πρωτοβουλίες! Και αυτό πράξαμε, αρχικά, παίρνοντας μια σειρά από μέτρα που αφορούν στην υγεία των πολιτών. Στην πορεία αποφασίσαμε αρκετές απαλλαγές και οικονομικές ελαφρύνσεις. Και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!

-Εύλογα αναρωτιέται κάποιος, αν τα ταμειακά του Δήμου επιτρέπουν τέτοιες κινήσεις και κατά πόσο αυτές είναι κοστολογημένες.

Τα οικονομικά του Δήμου μας τα τελευταία χρόνια είχαν μια ανοδική πορεία. Και αυτό μάλιστα φαίνεται από τις μειώσεις που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια στα ανταποδοτικά τέλη, στους κοινόχρηστους χώρους και από μια σειρά απαλλαγών σε ευπαθείς ομάδες. Και τώρα που προχωρήσαμε σε αυτές τις μειώσεις το κάναμε με σκοπό να ανακουφίσουμε και συγχρόνως να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας. Στόχος μας είναι να μην κλείσει καμία επιχείρηση και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας!. Να είστε σίγουρος κύριε Παναγιωτάκη, πως οι αποφάσεις αυτές παίρνονται ύστερα από οικονομικές μελέτες της υπηρεσίας και πολλές συζητήσεις με τον Δήμαρχο, για να μπορεί την επόμενη μέρα ο Δήμος μας να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

-Τι ισχύ θα έχουν τα συγκεκριμένα μέτρα;

Η ισχύ πού θα έχουνε οι αποφάσεις για  αυτά τα μέτρα που ομόφωνα αποφασίστηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο θα είναι ανάλογη με το χρονικό διάστημα ισχύος των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Δηλαδή από 18/03/2020 έως 10/05/2020, για τους δύο πρώτους μήνες. Μακάρι να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας στους χρόνους που έχουν προβλεφθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, εμείς θα είμαστε πάλι δίπλα στους πολίτες του Πειραιά.

-Ετοιμάζετε επιπλέον κινήσεις, ως υπηρεσία, το επόμενο διάστημα;

Μελετάμε πολύ προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις μας και παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις, ώστε  να μπορούμε να στηρίξουμε, στοχευμένα και έμπρακτα τους δημότες μας από τις πληγές της πανδημίας. Η αλήθεια είναι πως πάντα η κρίση δημιουργεί “νέα δεδομένα” σε όλα τα επίπεδα. Για αυτό το σκοπό και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας, δημιουργήσαμε 3 νέες πλατφόρμες, με εύκολη πρόσβαση για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και των εκκρεμοτήτων τους προς την υπηρεσία. Η πρόσβαση γίνεται με κωδικούς taxisnet και τον αριθμό παροχής. Έτσι, σε μια δύσκολη περίοδο, για όλους,  «πολεμάμε» τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία του κόσμου.

-Πείτε μας την άποψή σας για την «επόμενη μέρα» στον Πειραιά. Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία βρήκε την πόλη σε μια φάση ανάπτυξης, που πολλά ετοιμάζονταν και πολλά αναμένονταν.

Είναι ανάγκη, αυτή την περίοδο, να ακολουθήσουμε όλοι μια «κοινή γραμμή», κάνοντας υπομονή και τηρώντας τους κανόνες που επιβάλλει η Πολιτεία. Η πόλη μας, όπως και όλη η χώρα, αλλά και όλος ο πλανήτης αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα αυτή η δοκιμασία θα μας αναδιαμορφώσει ως άτομα και ως κοινωνία. Η επόμενη μέρα θα μας βρει και πάλι (όπως συμβαίνει μετά από κάθε κρίση) διαφορετικούς. Είναι στο χέρι μας όμως να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Οι επιλογές μας θα κρίνουν κατά πόσο θα βγούμε πιο δυνατοί. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή προετοιμαζόμαστε για την «επόμενη μέρα» ώστε να επανέλθουμε σε αναπτυξιακή τροχιά, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δήμος, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς για να δούμε τον Πειραιά μας δυνατό. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, που όλοι επιθυμούμε.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ