Εφημερίδα Κοινωνική

Χωρίς ΙΧ οι μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα – Έρχεται νέα απαγόρευση

 Breaking News

Χωρίς ΙΧ οι μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα – Έρχεται νέα απαγόρευση
14 Απριλίου 2020

Καθώς μεγαλώνει η ανησυχία της κυβέρνησης για άσκοπες μετακινήσεις και συναθροίσεις, όλο και πιο κοντά έρχεται το σενάριο για μετακινήσεις χωρίς αυτοκίνητο εντός των αστικών κέντρων τις ημέρες του Πάσχα, με αιχμή το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή.

Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για να περιορίσει τις μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα, έτσι ώστε να μην υπάρχει διασπορά του νέου κορωνοϊού, είναι και η απαγόρευση των μετακινήσεων με αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει εισηγήσεις για απαγόρευση των μετακινήσεων με Ι.Χ για κάποιες ώρες πριν και μετά το πασχαλινό τραπέζι (πχ 9πμ – 4μμ) με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζεται επιχειρησιακά τόσο για «μπλόκα» σε οδικούς άξονες της Αττικής, στο μοντέλο που ήδη ακολουθείται στα διόδια, στις παλιές και νέες εθνικές οδούς και σε παράδρομους, όσο και για περιπολίες και ελέγχους σε επίπεδο γειτονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τον εορτασμό της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα. «Αυτό πρέπει να αποτραπεί. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να γίνει αυτό πράξη», πρόσθεσε.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ