Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ
26 Μαρτίου 2020

Στην άδεια Κεντρική Πλατεία της πόλης, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Έφη Καψοκεφάλου, κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος τονίζει: «Θεώρησα υποχρέωσή μου, να τιμήσει η πόλη μας όλους εκείνους τους ήρωες του 1821 και μαζί με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Έφη Καψοκεφάλου καταθέσαμε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Όλοι μαζί, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των ημερών».

22

 

 

 

 

 

 

 

 

stefania_

 

 

 

 

 

 

 

 

114 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ «ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ» - ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Περισσότερο από συγκινητική ήταν η προσέλευση των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και προσήλθαν να δώσουν αίμα, τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Μαρτίου.

Οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, συνειδητοποιώντας τη σημαντική μείωση των αποθεμάτων σε αίμα και επιβεβαιώνοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τους χαρακτηρίζει, έστειλαν το δικό τους μήνυμα ζωής και ελπίδας, μήνυμα στήριξης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας καθώς και σε όλους τους συνανθρώπους μας με προβλήματα υγείας που χρήζουν φιάλες αίματος.

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς το κλιμάκιο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για τις 114 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν. Το αποτέλεσμα, μάλιστα, θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερο αν υπήρχε η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν όλοι οι εθελοντές που προσήλθαν, γεγονός που οδήγησε τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά να επαναλάβει την Εθελοντική Αιμοδοσία τη Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαρτίου.

Ο Δήμαρχος, με δήλωσή του, ευχαριστεί θερμά το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για την άψογη συνεργασία του και τους συγχαίρει για το σπουδαίο έργο που επιτελούν. Επίσης, ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες, επισημαίνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξαν προς τον συνάνθρωπο, τονίζοντας ότι «αυτές τις κρίσιμες ώρες έχουμε χρέος να σταθούμε συνειδητά δίπλα στους συνανθρώπους μας,προσφέροντάς τους αυτό το πολύτιμο δώρο, το αίμα».

Η αιμοδοσία έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε έναν χώρο που δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας για τους εθελοντές αιμοδότες, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Νίκου Κωβαίου, της κοινωνικής λειτουργού Λίβιας Κανέλλου και της υπεύθυνης για την Εθελοντική Αιμοδοσία Κωνσταντίνας Καραμήτσου εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας και δημιούργησαν μια φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα του Δήμου μας επίσης ανταποκρίθηκαν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Σπύρος Παπασπύρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Παπαμιχαήλ και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και πρώην Αντιδήμαρχος Γιάννης Σιδέρης.

aimodosia

 

 

 

 

 

 

dav


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ