Εφημερίδα Κοινωνική

Ο κορωνοϊός «απελευθέρωσε» 85.000 κρατούμενους στο Ιράν

Ο κορωνοϊός «απελευθέρωσε» 85.000 κρατούμενους στο Ιράν
17 Μαρτίου 2020

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι άφησε προσωρινά ελεύθερους 85.000 κρατούμενους, περιλαμβανομένων πολιτικών κρατούμενων, δήλωσε εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών σήμερα στο πλαίσιο των -σχεδόν άκαρπων- προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

«Περίπου το 50% όσων αφέθηκαν ελεύθεροι είναι κρατούμενοι που καταδικάστηκαν για θέματα ασφαλείας. Στις φυλακές πάντως έχουμε λάβει προληπτικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την επιδημία», υπογράμμισε ο Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί, εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα χρειαστεί και πώς ακριβώς θα επιστρέψουν στη φυλακή όσοι κέρδισαν την προσωρινή ελευθερία τους.

Από τις 10 Μαρτίου ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν Τζαβαΐντ Ρεχμάν είχε ενημερώσει για το αίτημα που είχε αποστείλει στην Τεχεράνη προκειμένου ν” αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις γεμάτες φυλακές, ως ακόμη ένα μέτρο καταπολέμησης της πανδημίας που στη χώρα της Ασίας έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 850 πολίτες σε σύνολο κρουσμάτων που αγγίζουν τα 15.000. Οι φωνές του Ραχμάν εισακούστηκαν, καθώς ήδη κάποιοι εκ των Ιρανών κρατουμένων είχε προλάβει να νοσήσουν.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ