Εφημερίδα Κοινωνική

Μετανάστες στον Έβρο: «Μας έβγαλαν από τη φυλακή και μας έστειλαν στα σύνορα»

 Breaking News

Μετανάστες στον Έβρο: «Μας έβγαλαν από τη φυλακή και μας έστειλαν στα σύνορα»
09 Μαρτίου 2020

Το οργανωμένο σχέδιο του Ερντογάν να διώξει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία με σκοπό να εισέλθουν στην Ελλάδα, έχοντας τη συνδρομή της Στρατοχωροφυλακής και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» μέσα από τις καταθέσεις μεταναστών που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, αλλά και τις εμπιστευτικές αναφορές των ελληνικών αρχών.

Επτά καταθέσεις που έδωσαν την περασμένη Κυριακή ένας Αφγανός, ένας Αλγερινός, ένας Μαροκινός, ένας Παλαιστίνιος και ένας Ιρανός, όπως επίσης και δύο υπήκοοι Συρίας, αποκαλύπτουν πώς άγρια μεσάνυχτα τους μάζεψαν από τα κλειστά κέντρα -ουσιαστικά στρατόπεδα κράτησης που λειτουργούν με δομή και όρους φυλακής- για να τους οδηγήσουν δια της βίας και συνοδεία ένοπλων ενστόλων και πρακτόρων της ΜΙΤ στα σύνορα με την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι έχουν ανοίξει τα σύνορα, ότι μπορούν χωρίς χρήματα να περάσουν στην Ελλάδα και λέγοντάς τους: «Μην ανησυχείτε, ο Αλλάχ σας ευλογεί, πηγαίνετε στην Ελλάδα».

Το απίστευτο είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν είχαν σκοπό να έρθουν στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα ένας 29χρονος Αλγερινός που συνελήφθη με ναρκωτικά, μπήκε φυλακή και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε παράνομος μετανάστης στην Ελλάδα. Οι καταθέσεις είναι συγκλονιστικές και περιγράφουν με λεπτομέρειες ότι ενώ οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί ζούσαν καιρό στην Τουρκία και είχαν οικογένειες και δουλειά, ξαφνικά στις αρχές του χρόνου τούς συνέλαβαν, τους έριξαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τους έσπρωξαν στα ελληνικά σύνορα. Όλο αυτό το σχέδιο το κατέστρωσαν η Τουρκική Αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες, χωρίς καμία κάλυψη, χρησιμοποιώντας μάλιστα λεωφορεία της Χωροφυλακής για τη μεταφορά του πλήθους.

Όπως αναφέρουν εμπιστευτικές αναφορές της Αστυνομίας, «επιβιβάζονται σε λεωφορεία ανάλογα με την υπηκοότητα, στα οποία επιβαίνουν και άτομα της τουρκικής Χωροφυλακής, καθώς και ένοπλα άτομα με πολιτική περιβολή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς από τα κέντρα κράτησης στα τουρκικά σύνορα και τις παραλιακές περιοχές και της επιβίβασης τους στις φουσκωτές λέμβους βρίσκονται παρόντες άνδρες της Στρατοχωροφυλακής, ενώ η όλη διαδικασία εποπτεύεται από άνδρες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών επιβιβάζονται σε φουσκωτές λέμβους από τη Χωροφυλακή σε συνεργασία με τους διακινητές (ζητάνε το ποσό των 600 ευρώ το άτομο). Αν αρνηθούν να επιβιβαστούν στη φουσκωτή λέμβο, η Χωροφυλακή τους εκφοβίζει πυροβολώντας στον αέρα ή ασκώντας σωματική βία».

Οι αστυνομικοί στα κινητά τηλέφωνα των επτά συλληφθέντων βρήκαν πληθώρα από φωτογραφίες και βίντεο από τα στρατόπεδα κράτησης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

krathsh_toyrkia

 

 

 

 

 

 

Αυτές είναι οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τα στρατόπεδα κράτησης στην Τουρκία τις οποίες βρήκαν οι Ελληνες αστυνομικοί στα κινητά τηλέφωνα των επτά συλληφθέντων που προωθήθηκαν βιαίως στην Ελλάδα

kentra_krathshs_toyrkia1

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ