Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ -Το ωράριο λειτουργίας

 Breaking News

Κορωνοϊός: Ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ -Το ωράριο λειτουργίας
22 Μαρτίου 2020

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή, τα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας, στο πλαίσιο που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Παράλληλα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης ορίζει και τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους από την Δευτέρα έως και το Σάββατο.

Επίσης, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, θα υποχρεώνονται τα σούπερ μάρκετ να πωλούν και εφημερίδες.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και ανάλογα με την εικόνα που θα έχει η αγορά θα εκτιμηθεί για πόσες ακόμη Κυριακές θα επεκταθεί η σχετική απόφαση.
Πρόστιμα και κυρώσεις για αισχροκέρδεια – Εκ νέου σύσκεψη τη Δευτέρα

Για την συγκεκριμένη απόφαση περί λειτουργίας των σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή, αλλά και για το ωράριο λειτουργίας τους τη Δευτέρα και την Τρίτη, το οποίο επεκτείνεται κατά μία ώρα, έκανε ανάρτηση στο διαδίκτυο και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, πως έχουν ενεργοποιηθεί οι σχετικές διατάξεις για την αισχροκέρδεια.

Όπως υπογραμμίζεται από τις αρχές, η μη συμμόρφωση με τα εν λόγω μέτρα επισύρει την επιβολή ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου, ενώ σε δηλώσεις που έκανε το Σάββατο, ο υπουργός Ανάπτυξης, το όριο των 10 τετραγωνικών μέτρων ανά πελάτη στα σουπερμάρκετ γίνεται 15 τετραγωνικά, ώστε να μπαίνουν λιγότεροι πελάτες κι αυτό εφαρμόζεται για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και για την προστασία και των ίδιων των εργαζομένων, ενώ συμπλήρωσε πως τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, θα αξιολογηθεί η κατάσταση θα εξεταστεί αν θα διατηρηθεί το διευρυμένο ωράριο.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ