Εφημερίδα Κοινωνική

Κύβος ερρίφθη: Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Κύβος ερρίφθη: Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες
24 Μαρτίου 2020

Αναβάλλονται για το 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξάγονταν φέτος το καλοκαίρι στο Τόκιο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, κατά τη σημερινή του επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τού ζήτησε την αναβολή και μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021.

Λίγο αργότερα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ενημέρωσε για τη συμφωνία που ήρθε η πλευρά των διοργανωτών με τη ΔΟΕ για αναβολή ενός έτους. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα από τη ΔΟΕ.

Η απόφαση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες «μπορεί να γίνει αναπόφευκτη εάν η πανδημία συνεχίσει να εξαπλώνεται κατά τρόπο που καθιστά ανέφικτο να γίνει η διοργάνωση υπό ασφαλείς συνθήκες», παραδέχθηκε προχθες για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Σχολιάζοντας τον προβληματισμό της ΔΟΕ σχετικά με την τέλεση των αγώνων ο Άμπε σημείωσε πως η απόφαση της ΔΟΕ συνάδει με τη θέση πως οι αγώνες θα μπορούσαν να διεξαχθούν κανονικά, αλλά μόνο πλήρεις. Ο Άμπε έκρινε ακόμη τοποθετούμενος στο ιαπωνικό κοινοβούλιο ότι το καλύτερο θα ήταν η απόφαση της ΔΟΕ να ληφθεί και να κοινοποιηθεί στο Τόκιο το συντομότερο δυνατόν.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες ζητούσαν επιτακτικά την αναβολή των Αγώνων, με τελευταίες τις ΗΠΑ.

Προ ημερών, Αυστραλία, Καναδάς, Πολωνία, Νέα Ζηλανδία είχαν διατρανώσει την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, αύριο, Τετάρτη 25 Μαρτίου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα αυτό.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ